5. kolo
23.09.2023 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Rafael Leao (© AFP)

Verona v Miláně opět neprolomila více než stoletou kletbu. AC dovedl k vítězství Leao

AC Milán potvrdil v pátém kole Serie A roli favorita, když na domácí půdě porazil Veronu 1:0. Jediným střelcem utkání se stal již v osmé minutě Rafael Leao, jenž i v nové sezoně předvádí působivé výkony. Čistým kontem pomohl domácím i Marco Sportiello, pro kterého to byl při zranění jedničky Mikea Maignana 200. ligový start. Hellas tak na hřišti Rossoneri nezvítězil už 38 zápasů v řadě.

Verona na půdě milánského AC odehrála ve své historii celkem 38 soutěžních duelů, vyhrát se jí ale podařilo jen ten úplně první z roku 1922. Napodobení tohoto více než století starého počinu bylo velmi nepravděpodobné, Rossoneri totiž navzdory nedávnému debaklu od konkurenčního Interu předváděli slušné ofenzivní výkony. Bylo tomu tak i před několika dny při premiéře v novém ročníku Ligy mistrů, kdy však fantasticky zachytal Nick Pope, čímž dotáhl Newcastle k bezbrankové remíze.

Domácí šli do vedení už v osmé minutě. Po skvělém vypíchnutí míče Oliviera Girouda se do samostatného úniku dostal Leao a bez problému míč uklidil za záda Lorenza Montipa. Ve 21. minutě si v pokutovém území našel míč Michael Folorunsho. Hlavou ho ale nasměroval pouze doprostřed branky, kde byl připravený gólman Sportiello.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji fotbalisté Hellasu Verona. Žlutomodří dokázali hru přesunout na polovinu AC, žádnou výraznou šanci si ale nevypracovali. K té se v 72. minutě dostali naopak domácí. Christian Pulišič se otočil v pokutovém území kolem obránce a poté namířil míč mezi tři tyče. Gólman Montipo byl ale připraven. V 87. minutě se po rychlém protiútoku do podobné pozice dostal Yunus Musah, ale i on jen vyprášil rukavice Montipa.

Rossoneri tak zapomněli na výsledkové neúspěchy uplynulého týdne a zvítězili. V příštím kole se 27. září představí na půdě Cagliari, Verona tentýž den přivítá Atalantu.

Autor: Livesport.cz / Petr Riska

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele