základní část, 38. kolo
04.06.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Radost hráčů Juventusu (© AFP)

Juventus je sedmý a míří do Konferenční ligy

Juventus si v posledním kole dokázal zajistit evropské poháry a zamíří do Konferenční ligy. Konečnou sedmou příčku mu zajistila nejtěsnější výhra na půdě Udinese, kterou vystřelil Federico Chiesa.

Juventus se dostal do Evropy i přes desetibodový odečet a nebýt jeho, mohl hrát samozřejmě Ligu mistrů. V Dacia Aréně se poměrně dlouho nedokázal prosadit, až po změně stran Chiesovým gólem rozhodl.

Nebyl to první poločas, na který by diváci s úžasem vzpomínali. Největší příležitost měl Juventus, jenž byl obecně lepší, ale stoper Leonardo Bonucci hlavičkoval ve 31. minutě do břevna! Udinese směrem dopředu vůbec nic nevymyslelo, na druhou stranu "Stará dáma" se úspěšně bránila. Před koncem první půle ještě zkusil neúspěšně zakončit Locatelli.

Do druhého poločasu přichystali oba trenéři jedno střídání, ale hra se tím moc neosvěžila. V 61. minutě se sice Juventusu podařilo prosadit, nicméně gól neplatil a stav 0:0 zdárně pokračoval. "Stará dáma" určitě přidala plyn a zasloužené vedení jí nakonec neminulo. Federico Chiesa si v 68. minutě zpracoval balón a ke vzdálenější tyči nekompromisně překonal brankáře Silvestriho.

Juve získalo jistotu a Silvestri musel tasit těžký zákrok po nepříjemné teči a chvíli na to Adrien Rabiot levačkou minul. Další branku už "Stará dáma" nepřidala a po vítězství 1:0 se posunula na konečné sedmé místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele