základní část, 8. kolo
02.10.2022 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Dušan Vlahovič (© AFP)

Juventus přejel Bolognu třemi góly

Juventus opanoval utkání s Bolognou až překvapivě snadno a trenér Motta má o čem přemýšlet. Jeho hráči dostali v Turíně tři branky, o něž se postarali rovným dílem Kostić, Vlahović a Milik. Juventus díky výhře postoupil v tabulce na sedmou příčku.

Trenér Allegri vsadil v důležitém utkání na dvě střelecké věže Milika s Vlahovićem a hostujícího kouče Mottu měli spasit Arnautović s Orsolinim. Právě italský ofenzivní talent se dostal ve vápně do zajímavé šance jako první, jenže svůj volej napálil jen do nejbližšího protihráče. Mnohem lépe to o pár minut později vyšlo Juventusu.

Ve 24. minutě se turínský celek nadechl k velmi rychlému brejku, který středem hrací plochy táhl Dušan Vlahović. Mladý hrot si počkal na náběh krajana Filipa Kostiće po své levici, a i když ho trochu zahnal do většího úhlu, Kostić díky milimetrově přesné střele opřené o tyč dokázal prostřelit brankáře Skorupského!

Po dalších několika minutách se Sandrův centr dostal k polskému útočníkovi Arkadiuszovi Milikovi, který sice dokázal zakončit, ale v duelu dvou Poláků byl úspěšnější hbitý brankář Skorupski. Jinak se ale diváci v Turíně spíš nudili a především Bologna se ukazovala jako neškodný soupeř i přes momentální formu Arnautoviće. Obránci Juventusu mnoho práce neměli ani krátce po změně stran.

Naopak se hrálo na jednu bránu. Bologna nebyla schopná vymyslet kvalitní útok, zatímco Juventus byl při chuti. Arek Milik vypálil po rychlé akci Staré dámy těsně nad břevno a brankář Skorupski mohl oprávněně kritizovat své obránce za nedostatečný důraz.

V 59. minutě se Juventusu podařilo zvýšit, když si na McKennieho centr počíhal Dušan Vlahović a hlavičkou o zem překonal brankáře Skorupského. Za pouhé tři minuty se prosadil i jeho útočný parťák Arkadiusz Milik, jemuž míč připravil Juan Cuadrado. Milik efektně práskl z voleje do míče a slavil další branku. Hostující Felsinei si připravili snad první šanci až v 85. minutě, jenže Orsolini snahy Arnautoviće v gól neproměnil. Juventus si tedy nakonec snadno poradil s Bolognou.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele