základní část, 3. kolo
27.08.2022 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Tammy Abraham (© AFP)

Juventus herně přesvědčil, ale proti AS bere jen bod

Další šlágr skončil a tentokrát se diváci nedočkali jednoznačného vítěze. Juventus měl herní převahu a šel do vedení jako první, ale nakonec se musel spokojit jen s bodem. Remízový stav zajistil svému týmu Tammy Abraham.

AS Řím chtěl dnes odpoledne konečně zlomit prokletí, které se pro něj váže k turínskému svatostánku Juventusu. Tam se mu dlouhodobě nedaří, což dnes měli zlepšit sudí Irrati, který píská v podání AS většinou úspěšně, a také Paulo Dybala, někdejší talisman právě domácího Juve. Jenže ani dnes to nezačalo úspěšně.

Domácímu týmu stačily dvě minuty na to, aby se ujal vedení a rozjásal své fanoušky. Po Matićově faulu u vápna se k míči postavil Dušan Vlahović a nádhernou střelou otřel míč o břevno! Opět potvrdil svou všestrannost, s níž by si brankář Rui Patrício neporadil, ani kdyby se snažil sebevíc. Vlahovićovo sebevědomí bylo zase jednou rozhodující.

Tahle branka s AS hodně zamávala a směrem dopředu to nebyl tak sebejistý výkon, jako to AS ukazovalo v prvních zápasech. Naopak Juventus dnes hrál mnohem lépe, než jsme u něj byli zvyklí. Obranu AS vyzkoušel o chvíli později taky Alex Sandro, jehož štiplavá rána nakonec zamířila těsně vedle tyče.

Po pětadvaceti minutách hry přišel Paulo Dybala o míč, ten se dostal k Manuelovi Locatellimu a mladý Ital nádhernou ranou k tyči překonal portugalského brankáře Vlků. Jenže radost Bianconeri netrvala moc dlouho - sudí Irrati totiž gól na základě porady od VARu odvolal. Vlahović se při zpracování dotkl míče rukou, což se ve fotbale obecně nedělá.

Ještě do konce poločasu se o další trefy pokoušeli Cuadrado s Vlahovićem, ale jejich šance se k bráně nedostaly. Druhá půle začala lépe pro AS, ale jeho aktivita nepřinášela žádnou větší šanci. Naopak, po ztrátě Zalewského se s míčem dost sebevědomě hnal na bránu Juan Cuadrado a jeho pokus o obstřel skončil těsně vedle.

Brankář Wojciech Szczesny, někdejší brankář právě AS, neměl moc práce. Poprvé ho výrazně vyzkoušel Tammy Abraham, ale v 67. minutě nedokázal přesně zakončit. Mnohem lépe se mu to povedlo o dvě minuty později. Paulo Dybala dokázal v pádu trefit míč a nahrát tím na vápno. Tam míč skočil tak akorát pro anglického snajpra a brankář Szczesny nedokázal reagovat. Nakonec už oba tábory dokázaly udržet remízový stav a body se dělily.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (6)

Přidat komentář
tadko97

Vzhľadom na zranenia Wijnalduma a Zaniola..bude to ťažké, snáď príde Belotti a nejaká náhrada za Giniho..

Prianie: 1:2

Tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Realita: 0-0

Reagovat
smazaný uživatel

2 týmy hrající nejnudnejsi fotbal v Evropě, proti sobě, to bude nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

jeho domovem je Palermo

Reagovat
Sforza

Bonucci is still not ready, his leg felt a little strange this morning. He will not be in the squad‼️

Paredes hasn't arrived yet, I don't know if he will, we need to focus on tomorrow's game. I am very happy with Milik, he has impressive numbers. He could also play with Vlahovic‼️

Di Maria? He did a part of training with the team, the goal is to have him ready for Fiorentina‼️

The 9 balls touched in Genoa by Vlahovic? If he touched one and scored I would be happy‼️

Szczesny is available‼️

Dybala? We spent incredible years with Paulo in Turin. He kept us entertained. It will be a great pleasure to see him again tomorrow‼️

Champions League? These are always tough matches, it will be nice to play against PSG‼️

Formation? Tomorrow I have to decide who will play in midfield and I have some doubts in defense, also evaluating the subs, especially if the "okay" comes for Milik. I expect a great game, we will need the fans, who were extraordinary against Sassuolo‼️

Locatelli must remain serene. I'm happy with him. He can play in regista but if Rovella plays in front of the defense, he can play in Mazzalla‼️

Are we having fun? We laid the groundwork last season, this season we will try to win back. For me, the pleasure is to win and to do it, you have to go through moments of difficulty. It takes patience‼️

Milik? Maybe I'll play him from the start, I got an idea like that on my way to the locker room‼️

I love the beautiful plays of great players, seeing a great first touch. We have to work and improve, there is a great spirit‼️

Rugani? He had a good game in Genoa. He is reliable, I know his value‼️

Mister Allegri

Reagovat
smazaný uživatel

Cristante dnes biedny výkon aj Matic...a tie nakopovane lopty na Spinazzolu to bol des...ale bod je pekný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele