základní část, 21. kolo
06.02.2023 20:45 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Manolo Gabbiadini (© AFP)

Monza v nastavení urvala bod se Sampdorií

Trenér Dejan Stanković prožil možná nejhorší zklamání v trenérské kariéře. Jeho svěřenci totiž sahali v Monze po nečekaných třech bodech, jenže v deváté minutě dlouhého nastavení domácí zahrávali penaltu a úspěšný střelec Pessina srovnal na konečných 2:2.

Sampdoria stále čeká na svou třetí ligovou výhru v ročníku. Dnes byla hodně blízko a děkovat za to musí zejména střelci Manolovi Gabbiadinimu. Ten se dnes večer prosadil hned dvakrát a právě díky němu Doria dlouho sahala po výhře. Gabbiadini se nachomýtl k první šanci už v desáté minutě a Lammersovu hlavičku hrudí tečoval do míst, kam brankář Di Gregorio se štěstím dosáhl.

Větší radost musel Manolo Gabbiadini mít o dvě minuty později, kdy se mu povedlo otevřít skóre. Lammersův centr si sprintující Gabbiadini pohlídal a udržel na zádech i dotírajícího obránce Caldirolu, načež se mu povedlo propálit i brankáře Di Gregoria.

Vedení ale Dorii vydrželo jen něco málo přes čtvrthodinku. Rychlá akce po levé straně nabídla míč Andreovi Petagnovi, který zády k bráně ukázal, čeho je schopen. Tělem si odstavil bránícího Nuytincka, obtočil se kolem něj a poslal míč nekompromisně za Auderova záda!

Na Dorii ale bylo vidět, že dneska chce tři body. V ofenzivě hrozila mnohem víc než domácí Monza a pět minut po přestávce málem vstřelil druhou branku hostí Augello. Jeho volej á la Totti ale nakonec zamířil vedle tyče. Tlak Dorie sílil a v 58. minutě ho ve vedoucí branku přetavil opět Gabbiadini. Byl ve správnou chvíli na správném místě, aby dorazil do sítě míč vyražený Di Gregoriem - 2:1.

A velmi dlouhou dobu se zdálo, že už to dneska Doria zvládne. Jenže fotbal je někdy příliš krutý. V sedmé minutě nastavení totiž Murru ve vlastním vápně stáhl k zemi Petagnu a sudí k zlosti Stankoviće pískal penaltu. K ní se postavil domácí hrdina Matteo Pessina a zajistil Monze bod!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele