základní část, 23. kolo
18.02.2023 18:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Junior Messias (© AFP)

AC Milán znovu vyhrál 1:0, výhru v Monze zařídil Messias

Třetí soutěžní výhru v řadě zapsal AC Milán, a zdá se, že je definitivně z výsledkové krize venku. Rossoneri zvítězili na půdě nebezpečné, a nutno podotknout, že dobře hrající Monze 1:0, když jedinou branku vstřelil už v prvním poločase Junior Messias. I přes veškeré další šance to byl jediný zásah. Zlatan Ibrahimović do zápasu opět nezasáhl.

Po nejtěsnější výhře nad Turínem i v Lize mistrů nad Tottenhamem čekal obhájce italského titulu výjezd do Monzy. Nováčkovi se nezvykle daří, dvakrát například porazil Juventus.

AC Milán ale chtěl potvrdit vzrůstající formu a získat tři body. Monza však začala nebojácně a milánským pořádně přitápěla pod kotel. Už ve 2. minutě musel Tătăruşanu zasáhnout proti zakončení Ciurriy. Zahrozili i milánští, konkrétně Leao zaťukal na brankovou konstrukci. Milánští pak převzali iniciativu, a nejprve Díaz a po něm navrátilec do sestavy Tomori ještě Di Gregoria nepřekonali, ovšem o chvíli později zamířil přesně k tyči Junior Messias. AC Milán tak v Monze vedl.

Ta v závěru poločasu ještě přidala, vyrovnání se nicméně nedočkala. Domácí celek dokonce strhl držení balónu na svojí stranu, jenomže AC Milán hrál zkušeně. V 57. minutě odmítl pojistit vedení Theo Hernández, jenž po svém typickém průniku přeloboval Di Gregorie, každopádně balón do sítě nezamířil.

Nedopadlo to ani po dravém průniku Leãa, tady musel Di Gregorio vyrážet. Monza byla pořád v kontaktu a čtvrthodinu před koncem sahala po vyrovnání. Po střele Ciurriy se Tătăruşanu natahoval marně, milánské přitom nakonec zachránila tyčka.

Utkání bylo otevřené až do závěrečných minut. Rossoneri měli ještě jednu obrovskou šanci vedení pojistit, ovšem Giroud ani De Ketelaere změť těl na brankové čáře nepropálili.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele