základní část, 9. kolo
08.10.2022 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Brahim Díaz (© AFP)

AC Milán ovládl šlágr s Juventusem

Obhájce titulu AC Milán dal zapomenout na nepovedené utkání s Chelsea v Lize mistrů a v sobotním šlágru porazil Juventus 2:0. Milánští měli utkání pod svojí kontrolou a brankami Fikaya Tomoriho a Brahima Díaze získali důležité tři body. Juventus se na San Siru trápil střelecky a nakonec i potvrdil své tápání v Serii A.

Do sestavy AC se vrátil obránce Theo Hernández a to rovnou s kapitánskou páskou na rukávu. Ve středu obrany nastoupil Gabbia a od úvodní minuty hrál i Pobega. Stefano Pioli tak chtěl rozložit síly před důležitou odvetou s Chelsea. Sestava Juventusu byla očekávaná a chyběli v ní letní posily jako Pogba či Di María. Také Juventus čeká v týdnu veledůležité utkání Ligy mistrů na půdě Maccabi Haifa.

Rossoneri byli lepším týmem, byť do tempa se dostávali pozvolna. Úvodní dvacetiminutovka byla spíše opatrnější a žádný z týmů si nedokázal vypracovat vyloženou šanci. AC se zastřelovalo a o průniky se pokoušel především Rafael Leão. Portugalský křídelník to zkusil i z dálky a Szczęsny musel vyrážet na rohový kop.

K vidění bylo i hodně osobních soubojů a rozhodně se na San Siru hrál zajímavý fotbal. Ke změně skóre ale došlo až těsně před přestávkou. V nastaveném čase a po rohovém kopu se dostal ke střele Giroud, který ale trefil jen Tomoriho, jenž se okamžitě otočil a tvrdou ranou pod břevno nedal Szczęsnému šanci. O ofsajd se nejednalo a Milán šel do šaten spokojenější.

Juventus směrem dopředu prakticky nic nevymyslel a Allegri se o přestávce rozhodl ke střídání. Juana Cuadrada nahradil Weston McKennie. AC ale dál udávalo tempo a v 54. minutě zvýšilo na 2:0. Díaz utekl obraně Juventusu a k radosti zaplněného San Sira prostřelil Szczęsného.

"Stará dáma" sice nic nevzdávala, ale přes obranu Milána se prosazovala těžce. Arkadiusz Milik se sice dostal do palebné pozice, ale branku netrefil. Koncovka trápila Juventus po celý zápas a nic na tom nezměnil ani závěr. Milánští se snažili utkání v poklidu dohrát a přesně to se jim podařilo.

Rossoneri díky výhře navýšil svůj náskok na "Starou dámu" už na sedm bodů a budou čekat na zaváhání dalších týmů z popředí tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
dextroza_m

10:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele