31. kolo
03.04.2022 15:00 CET
5 : 1
(2:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Radost hráčů Udinese (© AFP)

Udinese si zastřílelo, Cagliari schytalo "bůra" a hatriickem se prosadil Beto

Pětigólový koncert předvedlo Udinese, jenž sestřelilo nebohé Cagliari 5:1. Největší podíl měl na výhře autor hattricku Beto, ale úspěšně zakončovali i jíní jako Becão nebo Molina. V závěru zápasu byl vyloučen Grassi, ale to už nemělo na výsledek žádný vliv.

Pro "Zebry" to byla nejvyšší výhra v letošní sezoně a cesta k ní nezapočala ideálně. V úvodu zápasu spálili velké šance Walace nebo Beto. Neuspěl ani hostující Dalbert a tak první branka padla až ve 38. minutě do domácí sítě. João Pedro si nejprve vyměnil balón se spoluhráči, aby následně jeho tečovaná střela skončila za zády Silvestriho. Cagliari se neradovalo z vedení dlouho a po Molinově načechraném centru a následném závaru před brankou srovnal na 1:1 Becão.

Ještě do poločasu domácí výsledek otočili. Betovu přihrávku stihl sebrat Cragno, nicméně za tři minuty stejně inkasoval, když centr Pereyry zasáhl na malém vápně opět Beto - 2:1. "One man show" v podání Beta pokračovala i po změně stran. Útočník "Zeber" se ve 49. minutě hnal sám na branku a přízemní střelou zvýšil na 3:1.

Následně se hra přelévala ze strany na stranu a i Cagliari mělo dobré příležitosti. Akrobaticky to zkoušel na malém vápně Keita Baldé, nicméně Silvestri jeho ránu lapil. Udinese bylo mnohem produktivnější a v 59. minutě krásným obhozem zvýšil už na 4:1 Nahuel Molina. Útočník Beto pak měl řadu příležitostí zkompletovat hattrick, ale dočkal se čtvrthodinu před koncem. Obrana Cagliari ho nechala nehlídaného přímo před brankou, kam mu adresoval přesnou přihrávku Pussetto.

Udinese vedlo 5:1 a o jeho vítězství nikdo nepochyboval. Vliv na konečný výsledek už nemělo ani vyloučení Alberta Grassiho, který uviděl druhou žlutou kartu za simulování. V nastavení ještě mohl snížit Nestorovski, ale bohužel pro něj trefil jen boční síť. Udinese se dočkalo své nejvyšší výhry v sezoně a poskočilo na dvanácté místo tabulky. Cagliari zůstává sedmnácté.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele