29. kolo
12.03.2022 18:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Álvaro Morata (© AFP)

Stará dáma pokračuje v ligové krasojízdě, naplno bodovala v Janově

Juventus ve 29. kole Serie A porazil Sampdorii 3:1, a protáhl tak svou ligovou neporazitelnost na 15 zápasů. Skóre otevřel vlastním gólem Maja Jošida, vítěznou branku si připsal z penalty Álvaro Morata. Janovský celek naopak jeden pokutový kop neproměnil a prohrál v lize již potřetí za sebou, nebezpečně tak zabředl do sestupových bojů.

Trenér Marco Giampaolo se ujal Sampdorie 19. ledna a od té doby vedl své nové svěřence do šesti duelů. Dva z nich byly domácí a oba janovský celek zvládl s celkovým skóre 6:0. Ze hřišť soupeřů mu ovšem do tabulky nepřitekl ani bod. Jeho formu na vlastním stadionu přijel otestovat Juventus, který už 14 ligových zápasů v řadě neprohrál. Cesta přes něj mohla vést skrz zraněními oslabenou obranu nebo třeba přes útočníka Francesca Caputa. Útočník Il Dorie proti Staré dámě nastoupil sedmkrát a zapsal tři góly a dvě asistence.

Utkání začalo ve velmi pomalém tempu, fanoušci na stadionu museli čekat na první střelu celou čtvrthodinu. Ve 22. minutě byli domácí blízko otevření skóre, skvělou ránu Antonia Candrevy však gólman vyrazil. Jen o minutu později se do první a rovnou gólové šance propracoval také Juventus. Do rychlého protiútoku se dostal Juan Cuadrado, který chtěl křižnou přihrávkou před bránou najít jednoho z útočníků. To ale nakonec nebylo třeba, míč nasměroval do vlastní sítě Jošida. Obdržená branka snahu domácích nezastavila, problém však přišel ve 33. minutě. Až do šestnáctky se probojoval Moise Kean, který byl nedovoleně zastaven Omarem Colleyem. K penaltě se postavil Morata a s přehledem překonal gólmana Wladimira Falconeho. Pro španělského útočníka šlo o první venkovní trefu od prosince. Snaha Sampdorie se po obdržení druhého gólu viditelně zpomalila a do konce poločasu nedokázala ohrozit branku Wojciecha Szczesného.

Ani ve druhé půli útočné pokusy Sampdorii příliš nevycházely, hráče z Janova trápily hlavně nepřesné kombinace. Snahy domácích mohly přinést ovoce v 74. minutě, když při jedné ze šancí zahrál v šestnáctce rukou záložník Adrien Rabiot. K penaltě se postavil Candreva, jeho pokus však perfektně přečetl Szczesny, jenž tak pořádně zkomplikoval šance na vyrovnání. Vzpruha ale přišla v 84. minutě. Po faulu se Sampdoria dostala k volnému kopu z výborné pozice pár metrů od šestnáctky. Abdelhamid Sabiri se rozhodl pro zakončení a jeho střela, která se odrazila od zdi obránců, zamířila mimo dosah polského gólmana. Veškeré naděje domácích však definitivně skončily v 89. minutě. Skvělý centr na zadní tyč připravil Manuel Locatelli, který našel Moratu, jehož druhý gól definitivně potvrdil vítězství Staré dámy.

Juventus tak Sampdorii porazil v soutěžním klání už posedmé v řadě a nenápadně se přibližuje čelu tabulky. V příštím kole ho navíc 20. března čeká poměrně snadný domácí duel se Salernitanou. Il Doria se tentýž den představí na hřišti Venezie.

Autor: Livesport.cz / Dominik Bludský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele