35. kolo
30.04.2022 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Abdelhamid Sabiri (© AFP)

Criscito nedal penaltu a Janov je blízko k pádu

Domenico Criscito je teď asi nejsmutnější Ital na planetě. A to i v den, kdy zemřel velikán Mino Raiola. Právě neproměněná penalta zkušeného obránce totiž dost možná odsoudila Grify k sestupu.

Bývaly doby, kdy se janovské derby stalo rozhodujícím momentem v případě záchrany nebo pádu o soutěž níž pro jeden nebo druhý tým. A dosud panuje mezi oběma tábory hodně napínavý vztah plný emocí. Dnes byla situace stejná, jen v opačném gardu - blízko k sestupu mělo CFC. A dnes potřebovalo vyhrát za každou cenu.

Aktivnějším týmem ale byla Doria. Giampaolův tým se hnal dopředu přeci jen trochu snadněji a po delší pasáži bez šancí se najednou prosadil. Psala se 25. minuta, Augelloovi dovolili hostující obránci odcentrovat a jeho pas našel nabíhajícího Abdelhamida Sabiriho. Ten ve skluzu dostal míč do sítě a Doria vedla!

A jako by se hosté nepoučili, tak ve 45. minutě zase nechali Sabiriho volného. Tentokrát to ale nevyužil, protože se skvělým zákrokem blýskl brankář Salvatore Sirigu. Ani změna stran neznamenala pro Grify zlepšení a hráči se možná pomalu začali smiřovat se sestupem. Jenže to nejhorší se mělo teprve stát.

V poslední minutě nastavení zahrál domácí Ferrari v pokutovém území rukou a sudí po nápovědě videa pískal penaltu! K ní se postavil spolehlivý kapitán Criscito, jenže tentokrát ho Audero vychytal! Zkušený obránce se pak v slzách sesunul k zemi, protože tohle pro jeho Grify dost možná znamená konec nadějí.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

0:0 1:0 neprohra domácí Sampdoria

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele