10. kolo
27.10.2021 18:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Duvan Zapata (© AFP)

Atalanta nezaváhala a na Luigi Ferraris zvítězila 3:1

Další zaváhání už nedovolila Atalanta a na půdě Sampdorie Janov vyhrála 3:1. Domácí sice otevřeli skóre utkání, ale pak už se prosazovali jen hosté. Ještě v prvním poločase otočili stav ve svůj prospěch a v závěru přidal pojistku Josip Iličić.

Atalanta vyhrála o dvě branky už v únorovém klání a v tomto kole svůj výkon zopakovala. Už ve 4. minutě měl velkou šanci Duván Zapata, ale svůj postup na Audera vyřešil střelou těsně vedle. O dvě minuty později zase vystrašil domácí příznivce hlavičkující Maehle a i tuto šanci Sampdoria přežila. Oba celky chtěly hrát od úvodní minuty aktivně a diváci na stadionu Luigi Ferraris to jenom kvitovali.

Námořníci se poprvé dostali ke slovu v 10. minutě a rázem z toho byl první gól zápasu. Francesco Caputo se v době přihrávky nenacházel v ofsajdu a mohl si tak navést balón do střelecké pozice a překonat brankáře Mussa. Sampdoria si ale vedení dlouho neužila. Na Zappacostův centr si naskočil Duván Zapata a i za Auderem se vlnila síť. Za další čtyři minuty už Atalanta dokonce vedla a to po totožné akci. Opět centroval Zappacosta a hlavičkující Zapata i podruhé splnil svůj úkol na výbornou.

Hosté dostali zápas pod svojí kontrolu a brzy mohli navýšit. Tentokrát to byl Malinovského centr, na který si naskakoval Zapata a Audero byl na jeho další hlavičku připraven. Ve 36. minutě o sobě dali vědět i domácí a Caputo Mussa lobem nepřekonal.

Sampdoria měla stále o co hrát a i ve druhém poločase si vytvořila gólové příležitosti. Caputo tvrdou ranou těsně netrefil cíl a Ciervův pokus čtvrthodiny před koncem lapil Musso. Námořníci otevírali hru a to byla šance pro Atalantu výsledek pojistit. Iličić v dobré pozici o kousek přestřelil a se Zapatou si poradil Audero.

Atalanta se musela strachovat o výsledek až do páté minuty nastavení. To se jí totiž podařilo konečně vstřelit pojistku. Josip Iličić si individuálně dokázal poradit se dvěma protihráči a z úhlu tvrdou ranou pod břevno definitivně rozhodl o třech bodech pro Bergamaschi. Sampdoria tak nenavázala na víkendovou výhru nad Spezií a zatím pokračuje v dosti nevyrovnaných výkonech. Atalanta si díky třem bodům posunula minimálně na pár hodin na čtvrté místo tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele