1. kolo
23.08.2021 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Brahim Díaz (© AFP)

AC Milán udolal Sampdorii gólem Brahima Díaze

Pouze jeden gól padl v utkání na stadionu Luigi Ferraris v Janově. AC Milán navázal na loňskou bilanci venkovních zápasů a Sampdorii porazil 1:0. Vítěznou trefu měl na svědomí Brahim Díaz. V prvním poločase bylo k vidění několik brankových příležitostí, zatímco po změně stran převažovala bojovnost.

Tam, kde loni AC skončilo, letos začalo - výhrou na hřišti soupeře. Milánu chyběl Zlatan Ibrahimović, takže na hrotu se objevila nová posila Olivier Giroud. Stefano Pioli vsadil na osvědčenou sestavu, snad jen ve středu zálohy se objevili Tonali s Krunićem, namísto Kessiého a Bennacera.

Oba celky se pokoušely útočit a o něco lepší v tom bylo AC. Po výkopu Maignana vyslal tvrdou střelu Leao a Audero předvedl vskutku vynikající zákrok. V 9. minutě podnikli Rossoneri další útok a ten už skončil gólem. Calabria našel přízemním centrem Díaze, jemuž sice rána nesedla ideálně, ale k překvapení diváků skončila v síti. Audero tentokrát neměl čisté svědomí a úvodní branka Milána nesla i jeho podpis.

Sampdoria mohla rychle vyrovnat, ale Candreva z úhlu zadní tyč branky minul. Podobně střílel i na druhé straně Leao a nikdo z dvojice Giroud, Tonali na balón nedosáhl. Nový brankář AC Milán Mike Maignan se rozhodně nenudil a práci mu z volného přímého kopu obstaral i Gabbiadini. Ve střehu byl i Audero, ránu Thea Hernándeze vyrazil a dorážka Kruniće rozvlnila boční síť. Pět minut před koncem prvního poločasu se dostal do zakončení i Giroud, balón ale netrefil ideálně a Audero stačil rychle zareagovat.

Milánští si hýčkali jednobrankové vedení a po změně stran se rozhodli náskok udržet za každou cenu. Druhý poločas už nebyl tak svěží a nepřinesl zdaleka tolik šancí jako poločas číslo jedna. Po ztrátě Thea nebezpečně střílel Gabbiadini a Maignan byl znovu na místě.

V 62. minutě pálil ze střední vzdálenosti nad Calabria a před Giroudem odvracel hrozbu Bereszynski. To už zbývala do konce utkání čtvrthodina. Sampdoria si v závěrečných minutách vytvořila tlak. Verre z otočky hradbu těl Rossoneri nepropálil a hned vzápětí nedokázal tečí usměrnit střílený centr. V nastaveném čase neuspěl ani Rebić, jenž pro změnu střílel těsně vedle a utkání nakonec skončilo nejtěsnější výhrou Milána.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele