14. kolo
27.11.2021 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Duván Zapata (© AFP)

Juventus doma opět padl, šlágr kola ovládla Atalanta

Juventusu se v letošní sezoně nedaří a další škraloup zaznamenal v zápase s Atalantou. Ve 28. minutě vstřelil jedinou branku utkání Duván Zapata a "Stará dáma" na to nedokázala nijak zareagovat. Juventus si tak připsal už druhou soutěžní porážku během pár dní.

Ještě nedávno Juventus dominoval Apeninskému poloostrovu, jenomže v této sezoně je všechno jinak. Další ztrátu zaznamenal v domácím zápase s Atalantou a i po čtrnácti kolech zůstane mimo pohárové příčky.

Oba celky hrály v týdnu Ligu mistrů a následně byly zklamané. Zatímco Juventus schytal debakl 0:4 od obhájce trofeje Chelsea, Atalanta remizovala s Young Boys Bern. "Stará dáma" chtěla výsledek z Londýna odčinit, jenomže proti Atalantě se jí vůbec nedařila koncovka. Hosté byli dokonce o něco aktivnější a ve 28. minutě se ujali vedení. Duván Zapata dostal od Djimsitiho kolmou přihrávku a střelou o břevno nedal Szczęsnymu žádnou šanci.

Deprese Juventusu se ještě více prohloubila. Hrál se ale vyrovnaný zápas nahoru dolu a na vyrovnání či obrat měli domácí ještě spoustu času. Juve ale nebylo schopno více zaměstnat Mussa a do šaten odcházelo s mankem.

O přestávce stáhl trenér Allegri nevýrazného Chiesu a nahradil jej Bernardeschim. Byl to nový muž na hřišti, jenž se pokusil překonat Mussa nebezpečnou střelou, která ke smůle Juventusu prosvištěla těsně vedle. Juventus se ale nemohl dostat do trvalejšího tlaku, navíc Atalanta opravdu skvěle bránila. Druhý poločas už nenabídl takovou podívanou, což bylo dáno zejména vedením Atalanty a neschopností Juventusu soupeře zmáčknout.

Čtvrthodinu před koncem se Atalanta dožadovala pokutového kopu, ale sudí Abisso se rozhodl nepískat. Hosté samozřejmě nikam nespěchali, hráli přesně to, co potřebovali. Juventusu se rychle krátil čas a v nastavení drama vrcholilo.

"Stará dáma" dostala k dispozici ještě šest minut a v páté minutě zahodil obrovskou příležitost Paulo Dybala. Argentinský útočník se postavil k volnému přímému kopu a naneštěstí pro Juve trefil jen břevno! Domácí se snažili do posledních sekund, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele