4. kolo
19.09.2021 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Álvaro Morata (© AFP)

Juventus nevyhrál ani ve čtvrtém kole, v duelu titánů remizoval s AC Milán 1:1

Postavení Juventusu se nadále zhoršuje. "Stará dáma" hostila ve šlágru kola AC Milán a přestože rychle vedla, vyhrát nedokázala. Rossoneri spasil čtvrthodinu před koncem vyrovnávací brankou Ante Rebić. V závěru zápasu mohlo AC výsledek otočit, ale velká šance Kalulua skončila nad.

Juventus proti Milánu, to byl hlavní tahák nedělního programu Serie A. Bohužel v něm scházeli prvotřídní hvězdy Cristiano Ronaldo, který už válí za Manchester United, i zraněný Zlatan Ibrahimović. Pochopitelně zvláštní večer to byl pro trenéra Allegriho, který oba velkokluby dotáhl k zisku Scudetta. Juventusu se však po jeho návratu nedaří a do zápasu s Milánem vstupoval jako tým, který ještě nevyhrál.

Milánští vstoupili do utkání špatně a už ve 4. minutě na Allianz Stadium prohrávali 0:1. Po rohovém kopu Rossoneri se dostali domácí do rychlého brejku a Dybala výborně vysunul Moratu, který šikovným obloučkem překonal Maignana. O několik minut později byl francouzský brankář znovu v permanenci a Moratovo nenápadné sklepnutí na přední tyči vyrazil. A do třetice pak zlikvidoval i nebezpečný přízemní pokus Dybaly.

Úvodní dvacetiminutovka nezastihla AC Milán v ideálním rozpoložení, nicméně Juventus neproměňoval a to ho později stálo lepší výsledek. Kouč Stefano Pioli musel kromě matného výkonu řešit i zranění Simona Kjaera, kterého v obraně zaskočil Kalulu. Milánští se nemohli dostat do pořádného zakončení, ale jejich chvíle přišla až o přestávce.

AC postupně zvyšovalo svojí aktivitu, stále však pokulhávalo v koncovce. Theo Hernández v dobré pozici přestřelil a další snažení dokázalo duo Bonucci - Chiellini uhlídat. Neuhlídalo ale rohový kop ze 76. minuty, po kterém centroval Tonali a chorvatský útočník Rebić hlavou k tyči nedal Szczęsnymu šanci - 1:1.

Čtvrthodinu před koncem byly šance obou týmů na vítězství padesátiprocentní. Allegri poslal do útoku Kulusevskiho a ještě před inkasovaným gólem i Chiesu, ale v obrovské ložence se ocitli hosté. Rychlý přechod do útoku zakončoval už v šestnáctce Kalulu a branku Szczęsnyho přestřelil. Milánští se drželi za hlavu, protože tohle mohl být vítězný gól. V nastavení zase nepropálil obraný val Juventusu Florenzi. Duel dvou gigantu skončil nerozhodně a to znamená, že Rossoneri nadále zůstávají bez porážky, zatímco Juventus na své premiérové vítězství stále čeká. Po čtyřech kolech jsou Bianconeri v sestupovém pásmu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
milan78

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo super skóre, ale nevím nevim, kazdopadne Forza Juve!

Reagovat
milan78

o fous

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli má bookmaker pravdu??? 2,15-3,55-3,39.

Reagovat
milanista9

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

proč nehraje Chiesa? Allegri mě pěkně ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele