17. kolo
10.12.2021 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Francesco Caputo (© AFP)

Po dvou letech patří Derby della Lanterna Sampdorii, dvakrát se trefil Gabbiadini

Janovské derby známé jako Derby della Lanterna dopadlo lépe pro Sampdorii a stalo se tak po dvou letech. Námořníky poslal do vedení už po sedmi minutách Manolo Gabbiadini a po změně stran přidal i druhý zásah. Na výhře Sampdorie se rovněž jedním gólem podílel i Francesco Caputo, takže branka Mattii Destra znamenala jen kosmetickou úpravu.

Stadio Luigi Ferraris bylo na nohou a páteční předehrávka kola se nesla ve znamení janovského derby. Poslední Derby della Lanterna přineslo nerozhodný výsledek, čímž se prodloužila série Grifonů. Ti neprohráli se Sampdorií od prosince 2019.

Bezbrankový stav vydržel pouhých sedm minut do doby, než Candreva vykouzlil přesný centr na Manola Gabbiadiniho, který z oblasti značky pokutového kopu neomylně zakončil. Pro svěřence trenéra Andrije Ševčenka začala stíhací jízda, jenomže tu se nepodařilo zrealizovat. První poločas nenabídl žádné závratné tempo, byť se snaha oběma týmům upřít nedala. V nastaveném čase prvního poločasu přestřelil z velké šance Caputo, takže Sampdoria si držela o přestávce těsný náskok.

Janov vstoupil do druhého poločasu aktivněji a po vyrovnání sahal Hernani, jehož technický pokus skončil nad břevnem. Vzápětí ho neproměněná šance musela hodně mrzet, protože na druhé straně Sirigu vyrazil Candrevovu střelu a Francesco Caputo z bezprostřední dorážky zvýšil na 2:0.

Podobná situace "nedáš-dostaneš" se opakovala i po hodině hry. Goran Panděv levačkou minul a o tři minuty později zvýšil už na 3:0 opět Manolo Gabbiadini. Zprvu se zdálo, že branka nebude kvůli ofsajdu platit, ale vše nakonec proběhlo dle regulí. Nutno podotknout, že Gabbiadiniho střela skončila v síti díky zásadní teči.

Grifoni už věděli, že tentokrát derby nezvládnou, ale pořád se snažili alespoň o korekci. V 79. minutě se to povedlo po nadýchaném centru Mattiovi Destrovi a to byla zároveň poslední trefa zápasu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele