15. kolo
01.12.2021 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Junior Messias (© AFP)

AC Milán další porážku nedovolil a v Janově vyhrál

Druhé místo si udrží po tomto kole AC Milán, který na stadionu Luigi Ferraris zvítězil pohodlně o tři góly. Z přímého kopu se trefil Zlatan Ibrahimović a další dvě branky obstaral Brazilec Junior Messias. Janovští si za devadesát minut moc šancí nevytvořili, tu nejzajímavější měl od poloviny hřiště střídající Portanova.

Velice pikantní bylo utkání pro trenéra Grifonů Andrije Ševčenka, který v Miláně dlouho působil a vyhrál s ním vše, co se dalo. Ukrajinskému trenérovi však výsledek utkání vůbec nevyšel. Krom zisku tří bodů si Rossoneri připsali jednu citelnou ztrátu, to když po šesti minutách musel střídat zraněný stoper Simon Kjaer.

Dánský obránce utrpěl zřejmě svalové zranění při jedné z prvních akcí Janova. Domácí začali dobrou příležitostí, ale postupně se z hrací plochy vytratili. Každopádně Kjaerovo zranění bylo příležitostí pro méně vytěžovaného stopera Gabbiu. AC tak bude doufat, že v případě Kjaerova zranění nejde o nic vážného.

Milán se na Luigi Ferraris rychle uklidnil, když se k volnému přímému kopu postavil Zlatan Ibrahimović a přesnou ranou k tyči překvapil Sirigua. Rossoneri tím převzali otěže zápasu do svých rukou a až do konce je nepustili. Převaha Milána vygradovala ještě v prvním poločase ve druhou branku, o kterou se tentokrát postaral Junior Messias. Brazilec se položil k hlavičce a překvapil tím domácího brankáře.

Junior Messias a Zlatan Ibrahimović, to bylo duo, od kterého hrozilo největší nebezpečí. Jenom vytáhlý Švéd měl několik příležitosti definitivně rozhodnout, ale povedlo se to až Messiasovi. V 62. minutě mu přihrál balón už ve vápně Díaz a Messias utaženou přízemní střelou k tyči zvýšil na 3:0.

AC pak už v poklidu kontrolovalo hru a Grifony pustilo jen do jedné větší šance. Portanova od poloviny hřiště zkusil štěstí, ale Patricka Schicka z evropského šampionátu nenapodobil i proto, že Maignan balón vyškrábl na rohový kop. Hosté vyhráli 3:0 a svému bývalému hráči Ševčenkovi přidělali vrásky na čele.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
milanista9

Tak snad ho hned nevyhodí. Jenže v Reprezentaci UA dokázal uhrát s Kazachstánem remízu. V Janově taky nevede moc dobrou bilanci a to byl jako hráč útočník.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele