38. kolo
22.05.2022 18:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Joaquín Correa (© AFP)

Inter po přestávce zavelel k vítězství, avšak na titul to nestačilo

Fotbalisté Interu italský titul neobhájili. Doma sice po přestávce zničili Sampdorii třemi góly, ale v souběžně hraném utkání v Sassuolu si nedělal problémy AC Milán, jenž se tak stal šampionem. Modročerná část Milána tentokrát smutní, byť sezona z jeho pohledu nebyla vůbec špatná. Za Inter se o přestávce prosadili Perišić a dvakrát Joaquín Correa.

Karty byly před utkáním rozdány jasně a Inter potřeboval k zisku Scudetta bezpodmínečně zvítězit a doufat v porážku AC Milán na půdě Sassuola. Zatímco první podmínku se splnit podařilo, tu druhou nikoliv.

Inter věděl, že nemá situaci ve svých rukou a v úvodu zápasu byl lehce nervózní. Audero měl práci pouze se střelou Çalhanoğlua a až ve 38. minutě vytěsnil i hlavičku Correy. Jinak byl tlak Interu spíše platonický a naprosto neefektivní. Nutno ale podotknout, že Sampdoria neměla v prvním poločase vůbec žádnou šanci.

Hráči Interu se o přestávce zřejmě dozvěděli průběžný výsledek ze Sassuola a jakoby smířeni s realitou odhodili veškerý stud. Po přestávce totiž nastoupil zcela jiný Inter a během chvíle pokořil Audera třikrát.

Nejprve Barella v rychlosti rozhodil balón do strany na Ivana Perišiće, jenž před brankářem přesně zamířil. Inter vedl a odstartoval gólový gejzír. O šest minut později pak utaženou placírkou k tyči zvyšoval na 2:0 Joaquín Correa a stejný muž za další dvě minuty zvýšil z otočky na 3:0. Nerazzurri během pouhých osmi minut nasázeli tři góly a prakticky bylo po zápase.

Stadion Giuseppe Meazzy byl spokojený, byť slavit nemohl. Inter se ale chtěl rozloučit vítězně a udělal pro to maximum. V závěrečné fázi se tempo vytrácelo, hra se často kouskovala a zejména Sampdoria působila už odevzdaným dojmem. Inter pak nikam nespěchal a v poklidu si dokráčel pro poslední vítězství v sezoně, které má pro něho ale poněkud hořkou příchuť. Nerazzurri skončili nakonec na druhém místě o dva body za svým městským rivalem. Sampdoria zakončila Serii A na patnáctém místě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele