17. kolo
12.12.2021 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Lautaro Martínez (© AFP)

Inter roztrhal Cagliari čtyřmi góly a je první

Inter Milán zvládl svou roli a povedlo se mu nakonec hravě porazit Cagliari. Díky dvěma zásahům Lautara Martíneze si připsal tři body a díky nim se posunul do čela celé ligy. Hosté pro něj naopak žádné nebezpečí neznamenali.

Inter cítil obrovskou motivaci porazit dnešního soka z Cagliari. Jeho městský rival totiž naposledy body ztratil, což znamenalo, že v případě očekávané výhry by se Inter posunul do čela. Což by byl poměrně velký úspěch. A to přesto, že Cagliari bylo jasným outsiderem, který ztrácí body jak na běžícím pásu. Inter ale nespoléhal jen na kvalitativní převahu.

Od prvních minut byl aktivnějším týmem a nenechával Cagliari moc prostoru. V páté minutě se jako první dostal k míči Barella a jeho rána vůbec nebyla špatná. Brankář Cragno nakonec zasahovat nemusel, ale bylo to hodně těsné. Šanci v základní sestavě si hodně užíval Alexis Sánchez, jenž nechal odpočinout Edina Džeka a byl při chuti.

Trochu zastínil i slavnějšího, respektive mnohem využívanějšího kolegu Lautara Martíneze. Ten se ale připomněl velmi důrazně. Necelých 30 minut totiž dokázala obrana Cagliari vzdorovat. Další z mnoha rohových kopů zahrával Turek Hakan Çalhanoğlu a míč posadil přímo na hlavu Lautara Martíneze, který se nemýlil - 1:0.

Před brankářem Cragnem bylo ale horko pořád. Alexis Sánchez si sklepl míč ze vzduchu a dostal se až do zakončení, ale Cragno perfektně zasáhl. Martínez se stal i negativní figurou, protože poté, co Denzel Dumfries vybojoval pokutový kop, ho v samém závěru neproměnil. Interu to ale zase tak moc vadit nemuselo, jeho tempo nešlo zastavit.

Protože pět minut po změně stran předvedl záložník Barella další míčovou ekvilibristiku a nacentroval před bránu, kam si naběhl Chilan Alexis Sánchez a povedeným volejem zvýšil na dva nula. Další šanci si vypracovali Dumfries se Sánchezem, ale ani jeden z nich do konce 60. minuty nezvýšili.

Krátce poté se mu ale povedlo přidat dva rychlé góly. Nejprve si na střed hřiště potáhl míč Hakan Çalhanoğlu a trefil nádhernou ranou šibenici. A o pouhé dvě minuty později se Barellovi povedlo ukázkovým pasem najít do vápna nabíhajícího Lautara Martíneze, který si míč rychle zpracoval a těsně před padajícím Alessiem Cragnem stihl míč poslat do sítě počtvrté.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele