26. kolo
21.02.2022 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Gaston Pereiro (© AFP)

Ze špičky zaváhala i Neapol, na Sardinii pouze plichtila 1:1

Na prvním místě tabulky zůstává i přes bodovou ztrátu AC Milán. V pondělní dohrávce se na něj mohla dotáhnout Neapol, ale stejně jako její největší konkurenti v boji o titul jenom remizovala. Alespoň bod zachránil hostům hlavičkující Victor Osimhen.

Parthenopei to na hřišti Cagliari neměli jednoduché. Domácí bojují o záchranu a potřebují každý bod. V pondělním zápase byli po celou dobu pilnější ve střelbě a bod si za předvedený výkon zasloužili.

Neapol si vytvořila první gólovku, ale levačka Di Lorenza z hranice pokutového území skončila těsně nad. O chvíli později zahrozilo i Cagliari a po rohovém kopu hlavičkoval rovněž těsně mimo Lovato. Domácí ještě zůstali u balónu a za dvě minuty střílel vedle i Joao Pedro. Šance na obou stranách pokračovaly a ve 35. minutě donutil k zákroku Cragna Mertens. To už hrála Neapol bez zraněného Di Lorenzo, jenž musel přenechat místo Malcuitovi.

Cagliari rozhodně nehrálo druhé housle a hostům dokázalo pořádně zatopit. Po rychlé kombinaci zakončoval placírkou Deiola a problém byl stále stejný - nedařilo se přesně zamířit. Až v 59. minutě se to povedlo Gastónu Pereirovi, ten vyslal jakýsi střílený centr, který zapadl přesně ke vzdálenější tyči! Neapol byla najednou v problémech a od inkasované branky se jí herně vůbec nedařilo.

Vidina tří bodů se postupem času rozplývala, ale tři minuty před koncem se Parthenopei podařilo alespoň srovnat. Centr Ruie na zadní tyči zasáhl hlavou Victor Osimhen a Cragno na to nestačil reagovat. Neapol ještě měla několik minut na dokončení obratu, ale také mohla inkasovat. V nastavení skončila Pavolettiho rána sražená mimo tři tyče.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele