32. kolo
09.04.2022 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Dušan Vlahović (© AFP)

Juventus se na Sardinii dlouho trápil, beton Cagliari rozbil až nezadržitelný Vlahovič

Juventus napravil zaváhání z minulého týdne a v duelu 32. kola Serie A zvítězil v Cagliari 2:1. Domácí celek sice do vedení poslal tradiční střelec Joao Pedro, Stará dáma však zápas po dobrém výkonu otočila. Rozhodující trefu si připsal v 75. minutě nejlepší střelec soutěže Dušan Vlahovič. Rossoblu tak prohráli již popáté v řadě a jejich náskok na sestupové příčky činí jen tři body.

Massimiliano Allegri po minulém kole prohlásil, že jeho celek definitivně vypadl z boje o italský titul. Jeho slovům se nešlo divit, domácí prohra ve veledůležitém klání s Interem znamenala setrvání na čtvrté příčce s osmibodovou ztrátou na čelo. O záchranu bojující Cagliari do předchozího zápasu na půdě Udinese zásluhou Joaa Pedra vstoupilo výborně, po gólové smršti však prohrálo vysoko 1:5.

Právě 30letý kanonýr se zaskvěl také tentokrát, když si na hranici vápna v 10. minutě zpracoval balon a neomylně jej umístil do šibenice. Juventus se takřka okamžitě po inkasování přesunul k vápnu soupeře a ve 23. minutě se dočkal vyrovnání. Bývalý obránce sardinského celku Luca Pellegrini nastřelil loket přitisknutý k tělu Adriena Rabiota, od něhož se míč odrazil do sítě. Videorozhodčí však poněkud nepochopitelně branku odvolali. Daleko vyrovnání nebyla Stará dáma ani po půlhodině hry, kdy Paulo Dybala nasměroval přímý kop jen těsně vedle pravé tyče. Hosté přesto ještě před pauzou stihli vstřelit kýžený gól, když si na milimetrový centr Juana Cuadrada naskočil přesně hlavičkující Matthijs de Ligt.

Druhá půle již byla na zajímavé momenty podstatně skoupější. Cagliari se spokojilo s nerozhodným výsledkem a vlastní polovinu opouštělo jen výjimečně. To se mu však vymstilo v 75. minutě, kdy se zničehonic objevil sám před Alessiem Cragnem srbský reprezentant Vlahovič a se štěstím zajistil Juve tři body.

Juventus tak potvrdil dominanci na půdě svého soupeře, kde vyhrál 10 z posledních 11 duelů. V příštím kole 17. dubna přivítá Bolognu. Doma bude hrát rovněž Cagliari, které prohrálo pátý ligový zápas v řadě. Na jeho stadion tentýž den zavítá Sassuolo.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dejme tomu, že bych překousnul neskutečně vysoký kurz na dvojku aktuálně u našich opisovaču 1,61. Daleko více mě sejří neodpovídající pruměrný kurz na jedničku 6,08-odpovídající by byl 4,8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele