10. kolo
27.10.2021 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Lorenzo Pellegrini (© AFP)

AS Řím bere výhru nad Cagliari, to spadlo na poslední místo

Ačkoliv vedli, na vítězství opět nedosáhli. Hráči Cagliari se ani tentokrát nedočkali tří bodů a s jedinou výhrou v letošní sezóně sestoupili na poslední příčku tabulky Serie A. Naopak svěřenci Josého Mourina si jistě oddychli, když po ne úplně přesvědčivých několika posledních utkáních opět vyhráli a mohou doufat, že v tomto duchu budou pokračovat i v nadále.

Přitom to pro Rossoblu nevypadalo vůbec špatně, ocitli se dokonce v první velké příležitosti. Ta přišla na začátku osmé minuty, kdy míč po průnikovém centru přistál na nohu Raoulovi Bellanovovi, který po několika rychlých krocích z úhlu pouze orazítkoval břevno brankáře hostů. Ačkoliv zbytek poločasu byli Vlci aktivnější, ani jedna z šancí vážně neohrozila branku a oba mančafty tak šly do šaten za bezbrankového stavu.

To druhý poločas nabídl mnohem zajímavější a vyrovnanější podívanou. Stadion nejprve vybuchl nadšením poté, co v 52. minutě rozvlnil síť Leonardo Pavoletti. Ten se dostal v malém vápně k míči jako slepý k houslím, když se balon po centru Marina odrazil od ramena Bellanovy přímo pod jeho nohy. Následně stačilo pouze sklepnout míč za záda překvapeného Patricia. Domácí měli ještě několik příležitostí, které jim mohly zařídit již dvoubrankové vedení, ale ani jedna z nich nedosáhla kýženého efektu.

O to horší bylo pro trenéra Mazzarriho sledovat, jak hosté utkání obracejí. Vyrovnávací branku nejprve vstřelil brazilský stoper Ibanez, který se po rohovém kopu opřel do hlavičky, která s notnou dávkou štěstí skončila za brankovou čárou. Druhý hřebíček do rakve Cagliari následně vtloukl Lorenzo Pellegrini, který nádherným přímým kopem zamířil přímo do levého horního rohu a nedal domácímu gólmanovi žádnou šanci.

AS Řím si tedy po ne příliš přesvědčivé výhře upevnil čtvrtou pozici v tabulce Serie A, zatímco Cagliari se propadlo na příčku poslední. Reputaci si může napravit již pondělí na půdě Bologny.

Autor: Matyáš Kunst / cagliaricalcio.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Asř již v této sezoně jednou prohrál venku vypsaný jako favorit. To by prosím pěkně stačilo. I sázkaři chtějí žít.

Reagovat
Maiky KL

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele