22. kolo
16.01.2022 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sérgio Oliveira (© AFP)

Římané díky Oliveirově penaltě porazili Cagliari

Římanům trvalo hodně dlouho, než se jim povedlo rozlousknout obranu Cagliari. Nakonec se to podařilo nejnovějšímu hráči Giallorossi, Sérgiu Oliveirovi. Ten se prosadil z penalty a zajistil svému novému týmu tři body.

Na nedávné tiskové konferenci se záložníka Oliveiry při prezentaci tisku ptali, zda by si troufal kopat penalty, které má v AS na starosti Jordan Veretout. Zkušený středopolař odpověděl, že o tom moc nepřemýšlel a že tohle rozhodnutí je na trenérovi Mourinhovi.

Příležitostí mohl nakonec mít docela dost. Už po šesti minutách se totiž k zemi sesunul Zaniolo a sudí nejprve pískal penaltu pro Vlky. Tu ale po poradě s VARem odvolal. Vlci nastoupili na svého soupeře poměrně zhurta a jejich přímé pasy na Abrahama s mladíčkem Felixem měly oči. Postupně se ale hra začala vyrovnávat.

Taky začaly obě jedenáctky až nadmíru faulovat, takže počet žlutých karet se začal utěšeně množit. Stejně jako obav obou trenérů o to, zda dohrají jejich týmy v plném počtu. Utkání nakonec rozhodla minuta 32. V ní totiž Dalbert zahrál prokazatelně rukou ve vápně a sudí okamžitě pískal penaltu. K ní se postavil právě Sergio Oliveira a nemýlil se - 1:0 pro AS.

Povedený debut mohl pokračovat po změně stran, jenže jeho vybídku Zaniolo zahodil. Před koncem utkání se italský talent dostal do další šance, jenže i tu zahodil. Těsně minul vzdálenější tyč a naštěstí pro něj Cagliari bylo taky bezzubé, takže se AS dočkalo tří bodů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele