18. kolo
17.01.2021 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Filip Đuričić (© AFP)

Parma veze z Emilia-Romagna bod, Sassuolo v nastavení spasil Đuričić

Moc nechybělo a Parma mohla slavit první vítězství po návratu trenéra Roberta D'Aversy. Hosté vedli na hřišti Sassuola dlouho 1:0, když se trefil slovenský záložník Juraj Kucka, ale těsné vedení neudrželi a v nastavení o výhru přišli. V 94. minutě se o to postaral proměněnou penaltou Filip Đuričić.

Sassuolo bylo favoritem, nicméně vstup do nového roku se mu úplně nevydařilo. Na druhou stranu Parma se trápí o poznání více a vyvést z krize jí má staronový kouč Roberto D'Aversa.

Na první velkou šanci se nečekalo dlouho. Už po jedenácti minutách si museli hosté pořádně oddechnout, když rána Kyriakopolouse orazítkovala břevno. Sassuolo bylo v úvodu zápasu jednoznačně aktivnějším týmem a další šanci, tentokrát Caputa zpacifikoval brankář Sepe. Na druhé straně se Parma pokusila o ojedinělý útok, ale pobídku Kucky v pokutovém území nikdo nevyslyšel.

Ve 21. minutě se domácím podařilo vstřelit branku, ale veškerá radost byla kvůli Caputově ofsajdu zbytečná. Sassuolo bylo lepší, ale nakonec jako první inkasovalo. Na centr Pezzelly si dobře naběhl Juraj Kucka a hlavou překonal gólmana Consigliho. Inkasovaná branka srazila Neroverdi na dno a vedení Parmy vydrželo do přestávky.

Po změně stran se domácí snažili o vyrovnání a po pohotové ráně Defrela musel tasit skvělý zákrok Sepe. Sassuolo si muselo dávat pozor i na zadní vrátka, především na rychlonohého Gervinha, po jehož přihrávce málem vstřelil druhý gól Kucka. Druhý poločas byl na brankové příležitosti o poznání bohatší a branku mohly vstřelit obě strany. Zatímco Đuričić netrefil balón ideálně a minul branku, Grassiho ránu vyrazil Consigli. Opětovně se dokázal uvolnit i Gervinho, ale i jeho koncovce scházela patřičná přesnost.

Užuž se zdálo, že Parma výhru na Sassuolu uhájí, ovšem přišlo nastavení a v něm vyrovnávací branka. Po kontaktu Busiho s Ferrarim sudí odpískal pokutový kop a Filip Đuričić si vyrovnání z penaltového puntíku nenechal ujít. Parma tak v poslední možné šanci přišla o vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele