31. kolo
17.04.2021 18:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Domenico Berardi (© AFP)

Sassuolo po obrátce zdolalo Fiorentinu 3:1

Fiorentina si se svou prvoligovou příslušností dál nebezpečně zahrává. V Sassuolu nezvládla další duel a sestupovému pásmu se přiblížila na pět bodů. Co jí bylo platné vedení, do kterého jí dostal po souhře s uzdraveným Ribérym Giacomo Bonaventura, když po přestávce úřadovali Berardi a Maxime Lopez. První jmenovaný útočník Sassuola vsítil dvě branky.

Ve Fiorentině nedávno skončil Cesare Prandelli a na jeho místo se vrátil Giuseppe Iachini. Žádný efekt to ale nemělo, Fiorentina prohrála pod jeho vedením i druhý zápas a zdá se, že do konce sezony bude mít záchranářské starosti.

Přitom začátek zápasu byl ze strany Violy hodně slibný. Gaetano Castrovilli neproměnil první vážnou šanci, když mu dobře zmenšil střelecký uhel Consigli. O chvíli později byl Consigli opět v akci, tentokrát po střele Biraghiho a dorážce Ribéryho. Ačkoliv se Sassuolo snažilo ovládat hru, kupilo chyby a jednu z nich Fiorentina ve 31. minutě potrestala. Bonaventura celou akci založil a pak ze střední vzdálenosti nádhernou ranou pod břevno zajistil hostům vedení.

Sassuolo mohlo odpovědět po přízemní střele Djuričiće, která se svezla těsně vedle tyče. Prakticky stejně na tom byla i rána Castrovilliho na druhé straně hřiště.

Roberto De Zerbi nebyl s výkonem svých svěřenců ani trochu spokojen a po přestávce zvolil hned trojí střídání. A jak se nakonec ukázalo, byl to odvážný a správný krok. Sassuolo získalo jistotu na balónu a v 57. minutě vyrovnalo. Berardiho v pokutovém území fauloval Dragowski a nařízený pokutový kop sám postižený bezpečně proměnil. Viola se ani nestačila oklepat z vyrovnávací branky a na světě byla penalta číslo dvě. Pezzella nešikovně zajel do Raspadoriho a i druhou penaltu proměnil Berardi.

Obrat byl dokonán, ale nezůstalo jen u těchto branek. Čtvrthodinu před koncem Fiorentinu definitivně zlomil třetí gól. Ostrý "šíp" v podání Maxima Lopeze zapadl k tyči a dal výsledku finální podobu. Berardi dokonce sahal po hattricku, ale pár minut před koncem branku minul a nic dalšího už se nestalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele