4. kolo
18.10.2020 18:00 CET
3 : 2
(1:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Samir (© AFP)

Udinese to zvládlo a minutu před koncem si vystřelilo premiérové vítězství

Prvních bodů v nové sezoně se dočkalo Udinese, i když cesta k nim byla hodně trnitá. Parma ještě v samotném závěru držela remízový stav, než v 89. minutě rozhodl Ignacio Pussetto. "Zebry" v průběhu zápasu jednou ztratily vedení, ale na podruhé už soupeř odpovědět nestihl.

Před Udinese stal jasný úkol - doma porazit Parmu a konečně získat do ligové tabulky první body. V nelehké situaci byl přitom kouč Luca Gotti, jehož jméno se začalo po třech porážkách v řadě čím dál více skloňovat.

Parma od úvodního hvizdu častěji kontrolovala balón, ovšem šance si vytvářeli domácí. V 10. minutě hlavičkoval po rohovém kopu těsně nad Samir a o několik minut později zakončil brejkovou situaci Okaka do připraveného Sepeho. Šance "Zeber" vyšly vniveč a ve 26. minutě udeřila Parma. Hernani se výborně individuálně uvolnil a jeho lehce tečovaná střela ze střední vzdálenosti zapadla přesně k tyči. Z vedení se však hosté radovali krátce, o dvě minuty později si naskočil na rohový kop Samir a bylo vyrovnáno.

Stále platilo, že hosté častěji drželi balón, nicméně do poločasu už se skóre nezměnilo. Na začátku druhého dějství vyrobil obrovskou chybu v rozehrávce Kurtić a Pereyra okamžitě táhl na bránu, přihrávkou pod sebe hledal lépe postaveného spoluhráče, měl však štěstí v tom, že trefil obránce Simona Iacoponiho, od kterého se balón odrazil do sítě.

Udinese poprvé v zápasu vedlo a na tahu byla Parma. Fabio Liverani postupně udělal změny v sestavě a úspěch to přineslo dvacet minut před koncem. Pezzella poslal do malého vápna citlivý centr, tam se zničehonic objevil Yann Karamoh a z první srovnal na 2:2. Zdálo se, že tímto výsledkem zápas skončí, ale nebylo tomu tak. O vítězství Udinese rozhodla akce z 89. minut, kdy Ignacio Pussetto převzal balón a měl před sebou spoustu volného prostoru i času aby napřáhl a trefil balón přesně k tyči. Sepe zůstal stát, pouze se ohlédl.

Času nebylo nazbyt a i když sudí nastavil dlouhých pět minut, vyrovnat se Parmě nepodařilo. Udinese zvítězilo 3:2 a zapsalo do tabulky první tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele