36. kolo
12.05.2021 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Valerio Verre (© AFP)

Spezia dvakrát vedla, ale Doria dokázala dvakrát srovnat krok

Spezia předvedla v Janově velmi dobrý výkon a ukázala, že o záchranu se hodlá rvát až do konce ligy. Perfektní večer prožil zejména Tommaso Pobega, autor dvou branek. Jenže na obě dvě dokázala domácí Sampdoria odpovědět.

Spezia hrála o hodně, přeci jen jí patří až 17. příčka. A na utkání se Sampdorií to bylo jasně znát, protože hosté se na svého slovutnějšího soupeře vrhli s plnou polní. V osmé minutě hlavičkoval mladý útočník Piccoli těsně nad Auderovu bránu a to bylo jen varování. Patnáctá minuta už totiž domácí zchladila. Salvador Ferrer nacentroval míč před bránu, tam jej Farías posunul hlavou volnému Tommasovi Pobegovi a mladý záložník v pohodě skóroval.

A Spezii to nestačilo. Farías pálil o chvíli později těsně nad břevno a další gól Roberta Piccoliho nebyl pro ofsajd správně uznán. Stejná věc se pak stala i Sampdorii, když po Gabbiadiniho tyčce skóroval do opuštěné brány Valerio Verre. S tím rozdílem, že tady zasáhl VAR a jeho původně zrušený gól uznal!

Druhá půle byla ještě zajímavější. Po ráně Ferrera uháněli domácí Námořníci do brejk, který poslal míč k Fabiu Quagliarellovi. Jenže ten pravačkou rozpohyboval jen boční síť za Ivanem Provedelem. Ten pak sledoval, jak si Keita Baldé obhazuje obránce Terziho a pálí těsně vedle tyče. Obrovskou hrubku pak vytvořil Farías, který zakončoval po přečíslení a nesobecké nahrávce Gyasiho do prázdné brány, jenže trefil tyč!

Spezii to v tu chvíli zas tak vadit nemuselo, protože o tři minuty později Bastoni vymyslel průnikovou nahrávku na Tommase Pobegu a produkt AC Milán si vedl skvěle. Obhodil si Yoshidu a krásnou ranou na vzdálenější tyč pokořil i Audera. Jenže poslední slovo měla Doria. Spezia závěrečný tlak soupeře neustála, ránu Quagliarelly odrazila hostující obrana jen k Yoshidovi, který sklepl míč Keitovi Baldému. Mladý útočník pak snadno napálil míč pod břevno - 2:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele