29. kolo
03.04.2021 18:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Federico Chiesa (© AFP)

Sanabriovo představení nestačilo, Ronaldo zachránil Juventusu bod

Derby della Mole nakonec vítěze nepoznalo a kritika směřovaná na adresu trenéra Pirla po dnešku zřejmě ještě zesílí. Naopak trenér Nicola může být s výkonem svých svěřenců spokojen a děkuje za něj především Tonnymu Sanabriovi.

Sanabria působí v turínském FC teprve od ledna a trenér Nicola o něj hodně stál. Mladý Paraguayec začal své působení nepříliš dobře, dostal koronavirus a navíc se zranil, ale od té doby, kdy mu lékaři dali zelenou, je to neuvěřitelný hráč. Zatím nastoupil do pěti ligových utkání a připsal si v nich už čtyři góly!

Dva z nich dneska. Ale vezměme to postupně. Už ve čtvrté minutě se k míči dostal hráč, který je letos jednou z nejpozitivnějších zpráv celého Juve - Federico Chiesa. Ten měl před sebou dost volného prostoru, jenže pálil hodně vysoko nad bránu. O pár minut později mu to už ale vyšlo. Chiesa převzal ve vápně míč, předběhl dvojici soupeřů a povedlo se mu najít skulinku mezi nohama brankáře Sirigua - 1:0.

Juventus se rázem mohl uklidnit. Jenže letošní Juventus je na hony vzdálený tomu, který tak suverénně sbíral jedno Scudetto za druhým. Pirlův tým předvádí plno chyb a zaváhání, která ho obírají o možnost přidávat další tituly. A ve 27. minutě se našla další z nich. Nedbalá obrana nechala nejenom vypálit Tomáse Rincóna, ale také nepohlídala dobíhajícího Antonia Sanabriu, který hlavičkoval v podstatě do prázdné.

Další gól hlavou mohl přidat hostující Juventus krátce před koncem první půle, když si na centr ze strany perfektně naskočil Álvaro Morata. Jeho pokus ale brankář Salvatore Sirigu vykryl.

Trenér Pirlo dost možná nebyl v šatně na své hráče úplně příjemný, ale ani to jim nepomohlo. Totálně totiž zaspali při nástupu do poločasu druhého. Po pouhé minutě se totiž utrhl opět Sanabria, využil špatné rozehrávky Juventusu a prudkou střelou na bližší tyč překonal polskou jedničku v bráně Juve. Někdejší produkt mládežnické akademie Barcelony to provedl výtečně a Juventus nečekaně prohrával.

Po pár minutách se k míči dostal Ronaldo, po většinu prvního poločasu naprosto neviditelný. Jenže jeho hlavičku vytáhl skvělý Sirigu nad bránu. Po delší nudné výplni utkání se zápas rozjel zase až v závěru. V 79. minutě si na centr naskočil Cristiano Ronaldo a dostal jej do sítě. Sudí sice nejprve branku neuznal, ale po poradě od videa svůj verdikt změnil.

Následně Rodrigo Bentancur pálil jen do tyče, zatímco Sanabriův pokus vytáhl Szczęsny nad břevno. Polský brankář měl taky poslední slovo v utkání. Daniele Baselli totiž z trestného kopu vymyslel krásnou ránu do šibenice, ale někdejší opora Arsenalu předvedla famózní reflex!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele