27. kolo
14.03.2021 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Romelu Lukaku (© AFP)

Turín sice bojoval, ale Inter potvrdil svoji kvalitu i ambice

Inter znovu zvládl další test svých schopností a v tempu připomínajícím slavnou znělku Johna Williamse ze Star Wars pochoduje vpřed. Dnes mu podlehl Turín, který inkasoval rozhodující druhý úder až v závěru.

Na Olympijském stadionu v Turíně se proti sobě postavily dva týmy stojící na opačných stranách tabulky. Domácí Býci nutně potřebovali každý bod, protože jsou reálně ohroženi sestupem. Inter naopak po letech zmaru a zklamání prožívá fantastickou sezonu a vypadá to, že by tentokrát mohlo Scudetto skončit i jinde než klasicky právě v Turíně.

Zatímco domácí opět nemohli využít Belottiho, Inter nasadil plnou palbu - hvězdné duo Lukaku - Martínez. Že by se ale tohle obávané duo v první půli nějak předvedlo, to se rozhodně říct nedalo. Lukaku i Martínez si sice několikrát naběhli do vápna a dostali se oba i ke střele, ale ta neměla gólové parametry ani v jednom případě.

První šanci utkání si naopak vypracoval Turín. Ve 30. minutě si na míč ze standardní situace naběhl Saša Lukić a hlavičkoval zcela sám, jenže trefil jen tyč! Od ní se balon odrazil k brankové čáře, odkud ho ale včas vykopl Romelu Lukaku. Svou část chtěl k utkání říct také Tonny Sanabria, jenže Nicolou vymodlený útočník dnes neměl správně seřízená mířidla.

První půle končila bez šancí a bez emocí. Druhá půle už byla o něčem jiném. Turín se občas odvážil zaměstnat obranu favorita a brankář Handanovič se musel mít na pozoru. Inkasoval ale jeho protivník. Po hodině hry si Lautaro Martínez zpracovával míč a byl při tom podražen soupeřem. Sudí okamžitě pískal penaltu a tu sebevědomě proměnil belgický bomber Lukaku.

Jenže odpověď Turína na sebe nenechala dlouho čekat. Po několika pádech ve vápně nerazzurri a mnoha odrazech se míč dostal k Tonnymu Sanabriovi a ten srovnal na 1:1. Jenže Inter znovu potvrdil svoji "mentalitu vincente" a v 86. minutě opět strhl vedení na svou stranu. Tentokrát definitivně, když Sánchez poslal krásný pas na Lautara Martíneze a jeho hlavička zapadla ke vzdálenější tyči Siriguovy brány - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 Forza inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele