2. kolo
26.09.2020 15:00 CET
2 : 4
(2:3)

Reportáž

Luis Muriel (© AFP)

Belotti to sám nevytrhne. Atalanta přestřílela Turín čtyřmi góly

Atalanta vykročila do nového kola tím nejlepším možným způsobem. Přesvědčivou výhrou nad domácím Turínem, kterou opět řídil kapitán Gómez. Turínu nepomohly ani dva zásahy Belottiho.

Gasperini začal na lavičce Atalanty už pátou sezonu a zatím si rozhodně nemůže stěžovat, protože se svou srdeční záležitostí sbírá jeden úspěch za druhým. Marco Giampaolo v roli nového lodivoda Turína naopak začal první sezonu a dnes se rozhodl věnovat premiérový start několika novým nákupům. Obráncům Murruovi s Vojvodou, od nichž si slibuje velké věci.

Bylo ale jisté, že proti tak potentnímu soupeři to bude právě obrana mít hodně těžké. Gasperini naopak dal šanci mladému chorvatskému stoperovi Šutalovi. Hned na začátku ale možná na chvíli litoval, že se k tomuhle kroku rozhodl, protože Simone Zaza vybojoval míč právě díky nedůslednosti Šutala a upaloval s ním na bránu Sportiella. Toho dokonce krásnou ranou překonal, jenže za hostujícího brankáře zasáhlo břevno!

A to nebylo všechno. Obrana La Dea si dnes opravdu nevybrala svůj den a v 11. minutě na to doplatila. Tomas Rincón totiž brilantním pasem mezi obránce našel Andreu Belottiho, jehož hosté asi chtěli vystavit do ofsajdu. Pochopitelně se to ale nepovedlo a Belotti se křížnou střelou na zadní tyč prosadil!

Pokud první desetiminutovka vypadala trochu utahaně, tak další minuty na to daly rychle zapomenout. Po dvou minutách se totiž otevřela obrana také na domácí straně, čehož využil Alejandro Gómez. Hostující kapitán dnes oslavil jubilejní dvoustý start v Serii A a oslavil ho parádně. Krásnou ranou z pětadvaceti metrů překonal brankáře Sirigua a připočetl si prvoligový gól číslo 63!

Další branka Luise Muriela na zadní tyči nemohla platit pro ofsajd Robina Gosense, následně Duván Zapata hlavičkoval v záklonu Gosensův pas nad bránu. Obrana Turína ale hořela a ve 21. minutě už jí nebylo pomoci. Dlouhý pas za obranu vymyslel kapitán Gómez, našel nabíhajícího Muriela a ten z úhlu už dokázal Sirigua propálit!

Delší dobu jsme na další akci čekali. Ve 42. minutě se opět zrodila v hlavě kapitána Gómeze. Ten naprosto luxusním pasem u vápna našel na zadní tyči nabíhajícího orbánce Hanse Hateboera, který už z voleje mířil přesně. Každopádně domácí se nevzdali a o pouhou minutu později snížili. Po dalším centru ze stran Zaza sice balon netrefil, ale hned za ním stál připravený Belotti, kterým hlavou trkl do míče a nemýlil se.

Hráči Turína měli chvíli na oddech vlastně jen v šatně, protože i po změně stran se dostávali prakticky neustále pod tlak. V 54. minutě sice Gómez nejprve oslovil Hateboera a ten minul, ale Atalanta míč udržela. Luis Muriel se dostal do vápna a v něm na druhý pokus našel nabíhajícího Martena De Roona, který míč snadno poslal za Siriguova záda.

A Atalanta do svého soupeře dál bušila. Na hranici pokutového území se do míče opřel hostující Gómez, který tvrdou dělovkou trefil protihráče. Ke konci už se zápas jen dohrával bez toho, že by se jeden z týmů někam hrnul.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele