31. kolo
18.04.2021 18:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Tomás Rincón (© AFP)

Turín se přiblížil k záchraně. Mátožný Řím od něj dostal tři branky

Fandíte Římu? A přijde Vám, že vidina pracovního pondělí je nejhorší možnou představou? Zapněte si utkání oblíbeného týmu a to Vás zcela jistě ubezpečí, že vrcholu zloby můžete dosáhnout už v neděli večer.

Turín potřeboval zvítězit, aby ještě zvýšil šance na záchranu. Hostující "Vlci" zase potřebovali odpovědět svým sokům v boji o Ligu mistrů, kterou stále ještě (aspoň teoreticky) neodpískali. Poněkud zvláštní duel se odehrával zejména pro Tonnyho Sanabriu, který v Římě (neúspěšně) hrával a nakonec byl vyměněn za Paua Lópeze. Horko ale nebylo před jeho sokem, Antoniem Mirantem, nýbrž před mladíkem Vanjou.

Mladší bratr římského laziála Sergeje Milinkoviće-Saviće byl totiž už po třech minutách hry překonán! Dlouhý pas před vápnem prodloužil elegantně patičkou Pedro na krajana Borju Mayorala, který chladnokrevně propálil brankáře domácího týmu. Na první pohled jasný ofsajd, takže sudí Massa branku neuznal. Ale po zásahu VARu už gól (zcela správně) platil.

V jedenácté minutě se Simone Verdi dostal k zahrávání přímého kopu vlastně hned za vápnem, jenže na Miranteho jeho technická střela nestačila. Zkušeného gólmana s očima uhrančivýma jako Franco Nero nepřekonal o chvíli později ani Lukić, který pálil nad bránu. A po dalším Verdiho vynikajícím centru mířil natažený Sanabria jen mimo bránu.

Po další z mnoha chyb velezkušeného Pedra v jeho vlastním vápně mu balon sebral mladík Lukić, jenže opět pálil jen do připraveného Miranteho. Pedro mohl odčinit své chyby vstřelenou brankou, když se v brejku tří na dva hnal na bránu, jenže po dvou kličkách napálil brankáře Vanju, které z dorážky nepřekonal ani Mayoral.

Do druhé půle už kvůli zranění Pedra nastoupil Henrik Mchitarjan a trenér Fonseca doufal, že zkušený ofenzivní hráč dokáže navázat na svou formu před zraněním. Nedokázal. Místo toho se prosazovali domácí hráči. Deset minut po změně stran Ansaldi na straně vymyslel krásný centr do vápna, na který si naskočil Tonny Sanabria a hlavou byl u míče dřív než Mirante - 1:1.

Rozhodující bylo nakonec střídání. Trenér Nicola vyslal do bitvy pěšáka Simoneho Zazu a tomu na vstřelení gólu stačila minuta. Belottiho krásnou ránu vyrazil Mirante nešikovně jen před sebe, kde se široko daleko pohyboval jen Zaza. Pět minut před koncem se navíc po zbytečném faulu nechal vyloučit Amadou Diawara. A to pořád nebylo nejhorší.

Defenzivně absolutně nedůstojné představení AS zakončila minuta druhá v nastavení. Bez zájmu a chutě hrající Fazio se snadno nechal o míč oloupit Belottim, který naopak dřel celé utkání. Domácí kapitán propasíroval míč přes snad jediného vracejícího se obránce AS Ibañeze na střídajícího Rincóna, který už měl svou úlohu hodně usnadněnou - 3:1 pro Granata.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele