36. kolo
11.05.2021 20:45 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Piotr Zieliński (© AFP)

Neapol rozstřílela Udinese pěti góly a posunula se na druhé místo

To byl nářez! Udinese se domů vrací ze stadionu Diega Maradony jako zpráskaný pes, protože od domácího celku dostalo hned pět branek!

Od duelu mezi Neapolí a Udinese se čekala ofenzivní podívaná, na čemž si oba trenéři dost zakládají. A od prvních minut bylo jasné, že tenhle zápas bezbrankovou remízou neskončí. Insigne hodně spolupracoval s Lozanem a tohle duo cvičilo s hostující obranou.

Už ve 13. minutě se málem jako první hráč zapsal do střeleckých statistik Giovanni Di Lorenzo. Centrovaný míč totiž urostlý Bakayoko posunul na zadní tyč, kam si nabíhal právě italský reprezentant, jenže ten ve skluzu pálil vysoko nad bránu! Přesně 28. minut jsme čekali na první gól.

Neapol má totiž ve svém kádru útočníka s ohromným potenciálem a sebevědomě hrající Osimhen byl strůjcem první trefy. Naběhl si do vápna, obtočil se kolem svého strážce a vypálil do Mussa. Ten dokázal jeho ránu vyrazit jen k nohám dobíhajícího Piotra Zielińského, který poslal domácí do vedení.

O pouhé tři minuty později Neapol definitivně zlomila odpor "Zeber". Když dáte dostatek prostoru a času Fabiánu Ruizovi, většinou si koledujete o pořádný průšvih. Dnes to nebylo jiné, Ruiz zpoza vápna namířil střelu fantasticky do šibenice a Musso se natahoval marně.

Udinese vykřesalo jiskru naděje ke konci poločasu, když si balon ve vápně vzal pod patronát Stefano Okaka a nenechal si ho nikým vzít. Pak se otočil a napálil míč mimo dosah Mereta. Jenže po deseti minutách od startu druhé půle bylo zase všechno jinak. Zdlouhavá až laxní rozehrávka hostí u vlastního vápna vedla k chybě brankáře Mussa, který nahrál přímo do nohy Hirvingu Lozanovi, jenž i přes mírné klopýtnutí propálil Mussa - 3:1.

Se čtvrtým přídělem přispěchala Neapol podobně rychle jako v první půli. Psala se 66. minuta, když po rohovém kopu hlavičkoval stoper Manolas jen do Mussa, od nějž se balon odrazil k dobíhajícímu Di Lorenzovi. Toho nikdo z hostí nebránil dostatečně a Di Lorenzo se konečně už dočkal trefy.

Další mohl přidat kapitán Insigne, jenže jeho technický pokus skončil pouze na břevně! Přesto se Insigne gólu přeci jen dočkal. V nastaveném čase se totiž dostal jako první k odražené střele a napálil ji vší silou za záda dnes už velmi deprimovaného brankáře Mussa.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele