20. kolo
31.01.2021 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Matteo Politano (© AFP)

Neapol nezaváhala a Parmu porazila o dva góly

Roli favorita naplnila v nedělním utkání Neapol, která na stadionu Diega Armanda Maradony hostila Parmu. Parthenopei si rozdělili góly do obou poločasů. Nejprve skóroval po půlhodině hry Elmas a v závěru zápasu přidal pojistku Matteo Politano.

Neapol se v letošním ročníku Serie A potýká s výsledkovou nevyrovnaností a proti Parmě chtěla jednak zvítězit a především zadělat na nějakou pozitivní sérii, která by jí přiblížila Lize mistrů. Soupeřem byla Parma, která se trápí a nic na tom nezměnil ani příchod staronového kouče Roberta D'Aversy.

Domácí sice měli od začátku větší územní převahu, ale s výraznějšími šancemi to bylo horší. Prakticky třicet minut hledali skulinku uvnitř hostující defenzívy marně, než se to podařilo Eljifu Elmasovi. Ve 32. minutě předvedl makedonský talent Elmas parádní individuální akci, doslova se proháčkoval celou obranou Ducali a zavěsil. Neapol se mohla uklidnit a první poločas v klidu dohrát.

Nutno podotknout, že Parma nehrála špatně. Neapoli byla vyrovnaným soupeřem, což potvrzuje jednak minimum šancí na obou stranách, ale také těsné skóre. Až v 78. minutě zkusil střelecké štěstí Demme, ale branku Sepeho minul. Parma se snažila oživit ofenzívu až v závěru, ale místo zvýšení tlaku přišla druhá inkasovaná branka a tím bylo po zápase. Na hranici pokutového území se dostal k balónu Matteo Politano a s pomocí teče ho dostal za záda brankáře Sepeho. Neapol už vedla 2:0 a měla utkání plně pod svojí kontrolou.

Parma ještě měla několik minut alespoň výsledek upravit, ale to se nestalo. Neapol zvítězila 2:0 a dostala se na pátou příčku před Atalantu Bergamo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele