38. kolo
23.05.2021 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Amir Rrahmani (© AFP)

Neapol plichtila s Hellasem a zahraje si "jen" Evropskou ligu

Černého Petra si v boji o Ligu mistrů vytáhla Neapol, která doma neudržela vedení nad Hellasem a jenom s ním remizovala 1:1. Remíza k postupu nestačila, protože AC Milán i Juventus své zápasy vyhrály.

Stačilo doma porazit Hellas a v Neapoli by se zase hrála Liga mistrů. Poslední zápas ale Parthenopei výsledkově nezvládli, přestože je po hodině hry poslal do vedení Rrahmani. O devět minut později přispěchal s odpovědí Faraoni a Veronští pak dotáhli výsledek do závěrečného hvizdu.

Jakoby se Neapol bála, protože první poločas nebyl z její strany ani trochu optimální. Hellas neměl v defenzívě žádné problémy a jeho brankář Pandur byl vlastně bez práce. Jedinou větší šanci měl na svědomí Kalinić, jehož pokusy obrana Neapole zablokovala. Domácí se každopádně dostali po velký tlak, protože Juventus i AC Milán v souběžně hraných zápasech vedly, což znamenalo ztrátu Ligy mistrů.

Ve druhém poločase museli Parthenopei výrazně přidat a samozřejmě vstřelit tolik potřebný gól. A přesně po hodině hry se to povedlo. Rohový kop propadl na malém vápně až k Amiru Rrahmanimu, který napálil míč do sítě - 1:0 pro Neapol. Hosté vehementně protestovali, podle nich totiž brance předcházel faul Osimhena, ovšem u sudího s touto argumentací neuspěli.

V 69. minutě proto odpověděli po svém a Marco Davide Faraoni z nenápadné akce srovnal na 1:1. To pochopitelně Neapoli nestačilo a po velkém závaru neproměnil obrovskou šanci Bakayoko. Neapol tlačila a Hellas už se jen bránil. Přežil i situaci ze čtvrté minuty nastavení, po které Petagna hlavičkoval těsně mimo. Konečná remíza je pro Neapol málo a znamená, že si ani příští sezoně Ligu mistrů nezahraje.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol jsou největší špinavci evropského fotbalu. Tohle byl koupený zápas Juventusem.

Reagovat
smazaný uživatel

predany zapas Neapolu asi by bola velka hanba keby Juventus nehral LM je my s toho zapasu ....

Reagovat
smazaný uživatel

Oni vůbec nehráli, jakoby chtěli vyhrát. Každý hráč dostal prachy za nepostup. Neapol je tým vždy vstřícný korupci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele