26. kolo
07.03.2021 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Lorenzo Insigne (© AFP)

Neapol udržela kontakt se čtvrtým místem, Boloňu porazila 3:1

Fotbalisté Neapole zvládli důležitý souboj s Boloňou na jedničku a po výhře 3:1 si upevnili páté místo s přijatelnou ztrátou na Ligu mistrů. Šancí bylo v utkání hodně, včetně kontroverzního okamžiku před Ospinovo brankou.

Neapol vstoupila do utkání aktivně a netrvalo to dlouho a ujala se vedení. Už po pěti minutách měl zakončovat z dobré pozice Fabian Ruiz, nicméně přihrávkou ještě hledal spoluhráče, když v tom stihl zasáhnout Mbaye. Za další tři minuty už se Neapol radovala z vedoucí branky. Zieliński šikovně z jedničky přihrál Lorenzu Insignemu, jehož přesná rána zapadla k tyči - 1:0 pro Neapol. Také Boloňa si vytvořila šanci, ale ve 20. minutě ji poslal do tyče Skov Olsen.

Šance začala střídat šanci a jak Skorupski, tak i Ospina se museli činit. Prvně jmenovaný vytáhl ránu Insigneho na rohový kop a druhý vyrazil Palaciovu téměř gólovou hlavičku. První poločas si možná zasloužil více branek, ovšem ujala se jen jedna šance.

Hned na začátku druhého poločasu došlo k hodně sporné situaci. Ospina ve snaze rozehrát trefil Palacia a ten pak poslal balón do prázdné branky. Sudí však branku neuznal kvůli bránění ve hře, které však nebylo úplně prokazatelné. Boloňa se na sudího Chiffiho zlobila a o to bolestivější to byl pro hosty moment, když v 65. minutě zvýšil na 2:0 Victor Osimhen. Ten ve sprinterském souboji zvládl postup na Skorupskiho a balón poslal za jeho záda.

Neapol pak měla šance i na třetí gól, ale místo toho přišlo snížení. Skov Olsen sklepl balón pro Roberta Soriana a jeho rána skončila za zády Davida Ospiny. Na drama bylo zaděláno jen chvíli, protože za pár minut Neapol znovu odskočila na rozdíl dvou branek. Insigneho táhlá střela k tyči zapadla do sítě, přestože se Skorupski natahoval, jak mohl.

V závěrečné čtvrthodině mohli Parthenopei výsledek ještě pojistit, ovšem Politanovu ránu zpacifikoval Skorupski a nic dalšího už se na hrací ploše nestalo. Neapol udržela kontakt se čtvrtým místem, zatímco Boloňa zůstává ve středu tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele