18. kolo
17.01.2021 12:30 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

Matteo Politano (© AFP)

Další debakl. Neapol rozdrtila obranu Fiorentiny šesti góly

Na tenhle výlet pod Vesuv Fiorentina jen tak nezapomene. Zvlášť její obrana se z tohohle šoku bude nejspíš vzpamatovávat ještě hodně dlouho. Dostat šest branek, to se jen tak nevidí. A čtyři jen za první poločas už teprve ne.

Neapol má v útoku ohromnou sílu i v době, kdy nemůže použít Mertense s Osimhenem. Když se proti vám postaví trio Zieliński, Insigne nebo Lozano a na hrotu řádí urostlý bijec Petagna, je jasné, že těšit se můžete na cokoli, jen ne na klidné odpoledne. Fiorentina to začala chápat už v páté minutě. Právě tehdy se totiž Lozano dostal po pravé straně k centru do vápna, jeho střelu sklepl Petagna do druhé vlny a zakončující Lorenzo Insigne si poradil s přehledem i elegancí sobě vlastní.

I Viola se snažila směrem dopředu něco vymyslet, v tuto chvíli ještě byla plná optimismu a energie. Venuti se protáhl po pravém křídle, na přetažený centr si naběhl Biraghi a jeho střílenou přihrávku si Diego Demme srazil na břevno vlastní branky! Po další chybě Demmeho si Ribéry vyměnil míč s Vlahovićem a pálil na Ospinu, který musel opět ukázat dobré reflexy, aby z toho nebylo vyrovnání.

Stejně tak další pokus po Ribéryho akci skončil vedle, protože Biraghi mířil příliš na zadní tyč a bránu přestřelil. Demme jako by chtěl napravit své dosavadní chyby, dostal se až k vápnu, našel si v něm krásný pas od Petagny a ve skluzu jej poslal do sítě. A aby se Viola náhodou nevzpamatovala tak snadno, tak opět úřadoval Insigne. "Neapolský Totti", jak sám sebe někdy označuje, dělal římské legendě opravdu čest. S lehkostí a chytrostí obehrál kousek od vápna hned čtyři kužely v červeném, narýsoval parádní kolmici do vápna a sledoval, jak klouzající Hirving Lozano překonává polského brankáře Dragowskiho!

Obrana před polským gólmanem sestávala prakticky jen z několika těl, která před ním více či méně ustupovala. Toho využil i Piotr Zieliński, který si bez větších potíží srovnal míč na střelu, přehodil na silnější nohu a přesnou ranou k tyči překonal svého spoluobčana v bráně Violy počtvrté.

Deset minut po změně stran sice Viola mohla vstřelit první branku, když Castrovilli vysunul Vlahoviće, ale jeho chytrý oblouček vykopl Kalidou Koulibaly z brankové čáry. Dvacet minut před koncem už to bylo o pět branek, protože Castrovilli ve vlastním vápně podrazil Bakayoka a sudí Chiffi nařídil penaltu. Insigne měl sice štěstí, ale i když Dragowski vystihl směr, přeci jen na dobře umístěnou ránu nedosáhl - 5:0.

Když si Fialky myslely, že už nemůže být hůř, přišel na trávník konečně zdravý Mertens. Sice se dnes netrefil, ale v 89. minutě pomohl pohybem roztáhnout obranu Violy. Matteo Politano je hodně nadaný driblér, což ukázal proti nedůstojně bránící dvojce stoperů. Pak už "jen" přesnou střelou stanovil konečné skóre na 6:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele