7. kolo
08.11.2020 12:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lazio v nastavení vydřelo remízu s Juventusem

Remízou 1:1 skončil velký šlágr mezi Laziem a Juventusem. Stará dáma na Stadio Olimpico sahala po vítězství, ale to jí doslova ukradl v páté minutě nastavení Felipe Caicedo. Pro oba týmy je to ztráta, AC Milán totiž ve večerním duelu může navýšit vedení na čele Serie A.

Oba celky patří k účastníkům letošní Ligy mistrů a v rámci italské Serie A mají jen ty nejvyšší ambice. Juventus obhajuje Scudetto a Lazio by chtělo minimálně zopakovat loňskou jízdu, kdy Juventusu šlapalo na paty.

Juventus začal aktivně a ve 4. minutě servíroval Frabotta gólovku Moratovi, který ale nedokázal zakončit. Hosté byli dál aktivní a to vedlo k jejich prvnímu gólu. Po čtvrthodině hry poslal Cuadrado balón do malého vápna a tam trestuhodně nehlídaný Cristiano Ronaldo zařídil vedení 1:0.

Laziu chvíli trvalo, než se dostalo ke slovu, ale o šest minut později sahalo po vyrovnání. Marušić na zadní tyči sklepával balón před branku, kde na něho těsně nedosáhl Muriqi. V tu chvíli už byli Biancocelesti častěji u míče a hledali skulinky kudy branku Szczesnyho ohrozit.

Směrem dopředu byl Juventus nadále nebezpečný a útok tažený Ronaldem zakončil sám Portugalec těsně vedle tyče. Hned vzápětí pálil do boční sítě Muriqi a na Stadio Olimpico pokračovala svěží podívaná. Ve 43. minutě měli hosté další velkou šanci odskočit a znovu u ní byl Ronaldo. Z otočky dobře střílel, ale Lazio zachránila tyčka.

Lazio mělo štěstí a zápas tak zůstával nadále otevřený. V 54. minutě se Simone Inzaghi rozhodl pro trojí střídání, ale do tutovky šel krátce poté zase Juventus. Střelu Rabiota vyrazil Reina a tu Ronaldovu zablokoval Ramos.

Případná druhá branka Juve by utkání zřejmě rozhodla, jenže všechny šance ztroskotaly a Lazio bylo nadále v těsném kontaktu. Devět minut před koncem nepříliš razantní hlavičkou prověřil Szczesnyho Marušić a naděje na vyrovnání začaly klesat. Juventus byl zisku tří bodů velice blízko, ale v páté minutě nastavení přišel úder. Joaquín Correa předvedl skvělou individuální akci a po jeho přihrávce zakončoval ve vápně z otočky Felipe Caicedo. Obrana Star dámy zůstala bezmocně stát, ovšem vyrovnávací gól jde na její vrub.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele