16. kolo
06.01.2021 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Ciro Immobile (© AFP)

Lazio v takticky svázané bitvě porazilo Fiorentinu

Důležitého vítězství 2:1 dosáhlo Lazio. Fiorentina mu sice byla více než vyrovnaným soupeřem, ale velmi sporadicky se dostávala do šancí, na což nakonec doplatila. Biancocelesti si postupně vytvořili dvoubrankový náskok, když se prosadili útočníci Felipe Caicedo a Ciro Immobile. Fiorentina vykřesala naději až v závěru pokutovým kopem Dušana Vlahoviće, ale více nestihla.

V Římě se na úvodní gól nečekalo příliš dlouho. Šest minut stačilo Laziu na to, aby Acerbiho centr sklepl na malé vápno Lazzari a Felipce Caicedo zatloukl balón do sítě. Lazio se rychle uklidnilo vedoucí brankou a i dál bylo směrem dopředu nebezpečnější. Ve 26. minutě dokonce úspěšně zakončil dlouhou kolmici Ciro Immobile, ale veškeré vzrušení bylo kvůli odmávanému ofsajdu zbytečné. Útočné snažení Violy vycházelo v prvním poločase vniveč a situaci nepomohlo ani střídání Francka Ribéryho, který se v průběhu poločasu zranil.

Každopádně ve druhém poločase to byla spíše taktická bitva s tím, že Lazio vedlo a rozhodně se nehnalo dopředu za každou cenu. Domácím nakonec pomohla standardní situace. Po rohovém kopu se balón odrazil přesně na kopačku Cira Immobileho a ten už věděl, co s ním má dělat. Biancocelesti odskočili na rozdíl dvou branek a mířili za vítězstvím.

Fiorentina se ani za tohoto stavu nevzdávala a okamžitě mohl snížit Castrovilli, který sice překonal Strakošu, ovšem obránce na brankové čáře nikoliv. Svěřencům Cesareho Prandelliho se podařilo vstřelit kontaktní branku až v samotném závěru. Obránce Hoedt fauloval Vlahoviće a sudí Abisso foukl do píšťalky. Dušan Vlahović předvedl suverénní kop a ještě zdramatizoval zápasovou koncovku.

Sudí Abisso pak ještě nastavoval dlouhých šest minut, během kterých se muselo Lazio bránit a také se úspěšně ubránilo. Fiorentina si zkrátka nedokázala vytvořit jedinou pořádnou šanci. Lazio tak dalo zapomenout na nedávné bodové ztráty a pojistilo si současné postavení. Naopak Fiorentina dál ztrácí a s výjimkou výhry na Juventusu to s ní nevypadá vůbec dobře.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Largo

2:1

Reagovat
Etika

02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele