33. kolo
26.04.2021 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Lazia (© AFP)

Lazio hladce přejelo AC Milán, ten opustil první čtyřku

Pád milánského AC ligovou tabulkou pokračuje a po výprasku na Stadio Olimpico už Rossoneri nemají situaci ve svých rukou. Další porážka je odsunula na páté místo tabulky, které znamená absenci Ligy mistrů. Lazio naopak své šance oživilo a zůstává v kontaktu. Dvě branky domácích vstřelil Joaquín Correa a trefil se i obvyklý střelec Ciro Immobile.

Lazio mělo před zápasem nůž na krku a pokud se ještě chtělo zapojit do bojů o Ligu mistrů, nesmělo s Milánem prohrát. Také pro AC to byl klíčový duel a také šance jak napravit víkendové selhání se Sassuolem.

Piolimu chyběl Zlatan Ibrahimović a tak se na hrotu objevil jiný veterán Mario Mandžukić. Hned v první minutě šikovně přiťukl balón Çalhanoğluovi, ale ten nezakončil důrazně. Jak se správně zakončuje ukázal milánským Joaquín Correa. Při jeho přechodu do útoku přestala obrana AC existovat, Correa se navíc hokejově zbavil i Donnarummy a do prázdné vstřelil úvodní gól dějství. Milán si hned v úvodu zkomplikoval zápas a rozhodně nepůsobil dobrým dojmem. Akce zakončoval mizerně, pokud se vůbec do nějaké šance dostal. Minutu před koncem si zase vzalo slovo Lazio a byla z toho neuznaná branka. Skórující útočník stál ve velmi těsném ofsajdu.

Neuznaná branka byla pro AC důrazným varováním, ale to si z celé situace moc nedělalo a tak jim Correa po dalším školení hostující obrany vstřelil druh gól. Stoper Tomori byl v souboji s Correou jako malý žáček. I tuto branku zkoumal VAR, protože celé akci předcházel faul na Çalhanoğlua. V tomto případě se ale sudí rozhodl branku uznat.

A Laziu dvoubrankový náskok rozhodně nestačil. Correa sahal po hattricku, ale skvělý zákrok proti němu předvedl Donnarumma, který snad jako jediný snesl z milánské sestavy přísnější měřítko. AC Milán nebyl schopen vymyslet vůbec nic a mohl se jen dívat, jak Immobile po citlivém lobu trefuje tyčku. Immobileho to nemuselo mrzet, protože za chvíli ho obrana AC pustila do další loženky a tentokrát už domácí kanonýr nezaváhal a střelou k tyči definitivně rozhodl.

Milánu nakonec nebyl přán ani kontaktní gól a střela Kessiého skončila na břevně. Rossoneri po dalším mizerném výkonu zaslouženě opouštějí první čtyřku a s návratem do Ligy mistrů to nevypadá moc reálně. Lazio předvedlo takticky skvělý výkon, navíc patřičně okořeněný třemi krásnými góly.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele