30. kolo
10.04.2021 18:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Zlatan Ibrahimović (© AFP)

AC Milán i bez vyloučeného Ibrahimoviće zvítězil v Parmě 3:1

Na druhém místě tabulky zůstane i po tomto kole AC Milán. Rozhodla o tom výhra na hřišti Parmy, která se ale nerodila vůbec lehce. Když Rossoneri vedli po prvním poločase o dva góly, zdálo se být hotovo, jenomže vyloučení Zlatana Ibrahimoviće všechno změnilo. Parma brzy snížila a pak se hnala za vyrovnáním, což se jí i díky gólu hostujícího Leaa nepodařilo.

Zlatan Ibrahimović, to byl hlavní faktor zápasu na Ennio Tardini. Nejenže první gól fantasticky připravil pro Rebiće, ale v 60. minutě se nechal za slovní výrok vůči rozhodčímu zbytečně vyloučit a Milán se musel strachovat o výsledek až do závěrečného hvizdu.

Rossoneri mají skvělou venkovní bilanci a v Parmě jí znovu potvrdili. Už v 8. minutě Ibrahimović výbornou zasekávačkou vyškolil protihráče a nezištnou přihrávkou připravil gól parťákovi Rebićovi, který tvrdou ranou pod břevno překonal Sepeho. Milán pak v nepříliš záživné pasáži kontroloval hru a ve 38. minutě hlavičkoval těsně nad Ibrahimović. Švéd byl u všeho, těsně před koncem první půle si vyměnil balón s Hernándezem, ten zase přihrál Kessiému a i v tomto případě byl Sepe krátký.

Parma ale neházela flintu do žita a pokusila se zápas zdramatizovat, což se nakonec i podařilo. Nejprve musel Donnarumma likvidovat hned trojí šanci, když vyrazil hlavičku Contiho, vzápětí se vrhl i do střely Pellému a do třetice Kucka nůžkami přestřelil. Zásadní moment ale přišel v 60. minutě. Během přerušené hry si Ibrahimović slovně ulevil na adresu sudího a ten ho bez milosti vyloučil.

AC Milán sice vedl o dva góly, ale najednou hrál v početní nevýhodě a do konce zápasu zbývala půlhodina. Trenérovi Piolimu pak asi nebylo nejlépe, když Parma rychle vstřelila kontaktní gól. Kuckův načechraný balón sklepl Pellé pro Gagliola a ten z malého vápna procedil balón skrz Donnarummu do sítě. Domácí ožili a naopak hosté se museli bránit. Pohotová střela Corneliuse skončila naštěstí pro AC vedle.

Pioli se rozhodl závěr zápasu "ubetonovat"a pro případ rychlého brejku vsadil na náhradního útočníka Leaa. Ten nakonec ve čtvrté minutě nastavení definitivně rozhodl o třech bodech pro AC. Krajan Dalot ho vyslal do jasné šance a Leao po zemi uklidil balón do branky. Krátce na to pak sudí Maresca utkání ukončil. Milán získal důležité tři body a udržel se na druhém místě. Naopak Parma zůstává v sestupovém pásmu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele