15. kolo
03.01.2021 20:45 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

Juventus díky dvěma gólům Ronalda porazil Udinese 4:1

Obhájce titulu Juventus začal nový rok vítězstvím nad Udinese a znovu se přitom mohl spolehnout na střelecké eso Cristiana Ronalda. Portugalský fenomén vstřelil dva góly a v historických tabulkách překonal legendárního Pelého.

Pro Juventus je to velmi důležitá výhra, která ho drží ještě v relativně dobré vzdálenosti od milánských celků. Pirlovi svěřenci potřebovali zvítězit před klíčovou bitvou s vedoucím AC Milán, která je na programu již tento týden.

Utkání na Allianz Stadium přineslo ofenzivní podívanou, kde se o rozruch starali oba aktéři. První příležitost měl Juventus, ale Ramseyho teč skončila v náruči Mussa. Udinese bylo na druhé straně efektivnější a po rychlé akci rozvlnil síť Rodrigo De Paul. Radost Zeber však byla zbytečná, protože sudí odhalil předchozí hru rukou a tudíž celá akce nemohla platit. Tento moment hosty poznamenal, přeci jenom jít v Turíně do vedení by mělo velký význam. Takto šel de vedení domácí favorit. Po půlhodině hry obral Ramsey o balón De Paula a Cristiano Ronaldo vyrazil do akce, kterou sám nekompromisní střelou k tyči zakončil.

Juventus do té doby neměl navrch, ovšem znovu mu pomohl faktor Ronaldo. Stará dáma měla do konce prvního poločasu ještě jednu šanci, ale Ramsey z vyložené pozice nechal vyniknout brankáře Mussa. Pirlovi svěřenci šli do šaten spokojenější, ale soupeř nehodlal dát nic zadarmo.

Domácí definitivně rozhodli až ve druhém poločase. Hned na začátku přišel další rychlý přechod do útoku a Federico Chiesa křižnou střelou zvýšil na 2:0. O pár minut později přidal třetí gól Ramsey, ale kvůli hře rukou nemohl platit. V 58. minutě bylo Udine blízko kontaktní brance, ovšem Larsen hlavičkoval jen do břevna. Dvacet minut před koncem předvedla Stará dáma podobnou akci jako na začátku poločasu s tím, že totožně zakončoval místo Chiesy Cristiano Ronaldo. Druhý Portugalcův gól už znamenalo takřka jisté vítězství Juventusu.

Výsledek byl pro Zebry poněkud krutý, zvláště když hostům prostě nebylo přáno. V 75. minutě trefilo Udine po střele Zeegelaara podruhé brankovou konstrukci a až v poslední minutě zaznamenalo čestný úspěch. Byl u toho znovu Marvin Zeegelaar, který bezprostřední dorážkou z malého vápna bez problému trefil prázdnou branku. Poslední slovo měl ale Juventus. V nastavení prchl hostující obraně Paulo Dybala a určil výsledku konečnou podobu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
berliner

Prej vyhraly 1:0 a pritom dole mate posledni zapas 2:1

Reagovat
berliner

Kazdopadne preju Udine aby se aspon golove prosadili v dnesnim zapase tip 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele