3. kolo
07.04.2021 18:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Paulo Dybala (© AFP)

Střídající Dybala zachránil Juventus, Neapol padla

Neapol se před Juventus nedostala, protože turínský gigant zvládl ostrou přestřelku dvou těžkých kalibrů lépe. Prakticky po celé utkání vedl, trefili se Ronaldo se střídajícím Dybalou. Úspěšná penalta Insigneho už přišla příliš pozdě a Neapol jede domů bez bodů.

Juventus vletěl do utkání sebevědomě a mnohem lépe než Partenopei. Už ve třetí minutě se Moratovi povedlo udržet míč a posunout jej na kraj. Odtud následně odcentroval Danilo přímo před bránu, kde se zničehonic objevil osamocený Ronaldo. Jenže v tutové šanci selhal a poslal míč hlavou naprosto vedle!

Vše si ale zopakoval už s mnohem lepším výsledkem o deset minut později. Federico Chiesa, hráč v asi nejlepší formě z celého kádru Juventusu, naprosto suverénně umotal na straně hned dvojici obránců Neapole a ještě vymyslel krásný pas do vápna. Ronaldo tentokrát přízemní pas trefil nohou dokonale a poslal jej do protipohybu brankáře Mereta - 1:0 pro Juve.

Postupem času se aktivita Juventusu začala mírně rozmělňovat a Neapoli se dařilo stále víc kombinovat. Větší šanci si ale Neapol dlouho nemohla vytvořit. Dobře ale bránila, takže neustálý pohyb Chiesy spolu s Ronaldem nezpůsoboval zase takový problém.

V ofenzivě se Neapoli vůbec nedařilo a zejména od tahounů jako Lorenzo Insigne nebo Dries Mertens s Lozanem se dalo rozhodně čekat víc. Brankáře Gianluigiho Buffona prověřil někdo jiný. Krajní obránce Di Lorenzo, který pět minut po změně stran dostal ohromné množství volného prostoru ve vápně, jenže pálil tvrdě pouze do rukavic legendárního brankáře "Staré dámy".

Trenér Gattuso se rozhodl pro brzké střídání a do hry vyslal Politana s Osimhenem. A bylo to znát. Osimhen si krátce poté zpracoval míč na prsa a vypálil, byť o pár metrů vedle. Po hodině hry málem Juventus nechal Neapol skórovat. Nebýt dalšího perfektního zákroku brankáře Buffona, Lorenzo Insigne by nejspíš slavil vyrovnávací branku.

Eso z rukávu vytáhl také trenér Pirlo, který se zřejmě usmířil s Paulem Dybalou. Poslal ho na hřiště v 69. minutě a argentinské hvězdě stačilo pouze chvíle, aby se předvedla. Jako kdyby Dybala chtěl naplno ventilovat veškerou frustraci s malým vytížením, zraněními nebo nevyřešeným prodloužením smlouvy. Ronaldo udržel míč u vápna, ten se dostal k Dybalovi a někdejší tahoun Palerma zacílil přesně!

A to bylo vlastně klíčové. Protože Neapol v závěru přeci jen přidala a sudí minutu před koncem přeci jen pískl dnešní první penaltu. Osimhenův pád ve vápně využil Lorenzo Insigne, který poslal Buffona na opačnou stranu. Víc ale Partenopei nedokázali.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Proc se zapas odlozil?

Reagovat
smazaný uživatel

Za jedna.

Reagovat
smazaný uživatel

Derniéra vinaře Pirla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

1-4 v suchych trikach .... Andreu mam moc rad a proto si nezaslouzi marnit cas v takovem klubu jako je Juventus

Reagovat
smazaný uživatel

avanti Napoli kdy jindy než dnes!

Reagovat
smazaný uživatel

Najednou, když mu jde o kejhák, tak to tam Ramseye nedá

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele