26. kolo
06.03.2021 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Álvaro Morata (© AFP)

Juventus třemi góly otočil utkání s Laziem

Římanům se sice v prvních chvílích podařilo překvapit domácí Juventus a na jeho hřišti vedli, ale dlouho jim to nevydrželo. "Stará dáma" otočila skóre ve svůj prospěch a děkovat za to může především dvěma zásahům Álvara Moraty.

Lazio čekala hodně těžká prověrka jeho schopností. Římskému klubu se v poslední době nedaří podle představ a dnes by mu tři body proti favoritovi mohly hodně pomoct. Domácí celek se do utkání vrhl s větší odvahou. Přesto inkasoval jako první. A to už po čtrnácti minutách.

Dejan Kulusevski, který dnes dostal přednost před Cristianem Ronaldem, totiž vymyslel fatální malou domů, kterou poslal do akce Joaquína Correu. Ten využil svých technických schopností, dostal se do vápna přes Meriha Demirala a poslal míč podél polského brankáře Szczęsného - 1:0 pro římské Lazio.

Hostující Biancocelesti však zůstali trochu opařeni náhlým vedením. Nechali Juventus hrát a domácí tahali většinu útoku přes Juana Cuadrada, pro Pirla nepostradatelného muže. Zajímavou ránu vypustil z kopačky Federico Chiesa, který se začíná v Turíně těšit stále větší oblibě. Mířil ale nad břevno.

O chvíli později se do zakončení procpal Álvaro Morata, ale hlavou poslal centr od Bernardeschiho těsně vedle tyče! Mnohem lépe si počínal Adrien Rabiot. Hráč známý až nezdravým vztahem s matkou si naběhl do vápna na nahrávku od Moraty a přesně umístěnou ranou pod břevno nedal brankáři Pepemu Reinovi žádnou šanci zasáhnout - 1:1.

Lazio nastoupilo lépe do druhé půle. Stejně jako v počátku zápasu málem strhlo vedení na svou stranu, když v 53. minutě centrovaný míč potkal hlavu záložníka Sergeje Milinkoviće-Saviće a 26letý středopolař nastřelil jen břevno!

Následně se do hry podíval Escalante a to nebylo zrovna šťastné střídání. Po pouhých dvou minutách si právě s Escalantem pohrál Chiesa, předložil míč Álvaru Moratovi a španělský zabiják si poradil skvěle. Brankář Reina se k tyči natahoval marně a Juventus otočil skóre ve svůj prospěch!

Lazio vlastně ani nemělo čas se vzpamatovat. Po pouhých dvou minutách se totiž k zemi sesul Ramsey po kontaktu s Milinkovićem-Savićem a sudí pískal jasnou penaltu. K ní se postavil Álvaro Morata a bez problémů proměnil.

Na hráčích Lazia byla postupem času vidět jistá nervozita hraničící až s frustrací, ale gólově to Biancocelesti vyjádřit nedokázali. Juventus naopak naplno kontroloval hru a užíval si dvougólové vedení. Federico Chiesa, jeden z nejaktivnějších hráčů na trávníku, neuspěl se svou střelou, což na druhé straně napodobil stejným způsobem Ciro Immobile. Trenér Simone Inzaghi ještě do konce hry udělal několik zoufalých pokusů o změnu skóre, ale ani nasazení dvou hrotů jeho týmu k bodům nepomohlo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rabiot, Ramsey, Bernardeschi Není to už provokace?

Naštěstí se utěšuju tím, že sestava z eurofotbalu, nikdy neplatí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele