25. kolo
02.03.2021 20:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Federico Chiesa (© AFP)

Juventus splnil povinnost a Spezii doma porazil 3:0

Obhájce titulu Juventus nedovolil žádné překvapení a nováčka Spezii nakonec porazil o tři góly. Hosté vzdorovali hodinu, ale pak neuhlídali Álvara Moratu a s dalšími brankami přispěchali Federico Chiesa a obligátně Cristiano Ronaldo. V závěru utkání ještě Spezia neproměnila pokutový kop.

Juventus na první místo ztrácí a tak si nemohl dovolit jakékoliv zaváhání, zvláště proti týmu, který bude hrát o záchranu. Od začátku se dala očekávat převaha domácích, ovšem první velkou šanci měli překvapivě hosté. Po rychlé kombinaci zakončoval uvnitř vápna těsně vedle Marchizza. To byla příležitost, která později musela Spezii mrzet. Kdyby šel nováček do vedení, mohlo se utkání vyvíjet o poznání jinak. Na druhé straně zase v o něco horší pozici střílel vedle branky Chiesa.

Juventus postupně rozjížděl svůj ofenzivní kolotoč a po střele Ronalda zachránila Spezii tyčka. Převaha "Stará dámy" sice byla zjevná, ale gólově se italský šampion prozatím nedokázal prosadit. Nutno Spezii také za pozorné bránění pochválit.

Nicméně Juventus se dočkal po změně stran. Spezia vytrvávala v bránění šedesát minut, pak ale nepohlídala Bernardeschiho přihrávku na přední tyč, kde se objevil Álvaro Morata a ten prostřelil brankáře Provedela. O devět minut později Juventus náskok navýšil, když nadvakrát ve vápně zakončoval Federico Chiesa. Branka opět vyplynula z akce po levé straně hřiště, kde operoval Bernardeschi.

Juventus se definitivně uklidnil a měl pak další šance. Přímák Cristiana Ronalda vytěsnil u tyče brankář Provedel, ale minutu před koncem se hvězdný Portugalec přeci jenom prosadil. Přečíslení tři na jednoho zakončil po přihrávce Bentancura Ronaldo a Spezia už prohrávala o tři góly. Pro Ronalda to byl už dvacátý gól v letošní sezoně Serie A.

Hosté mohli na Allianz Stadium alespoň korigovat, protože po souboji Demirala s Gyasim sudí odpískal pokutový kop. To byla šance pro Galabinova, který se postavil k balónu, jenomže trefil stranu kam skočil Szczęsny. Juventus tak vyhrál s čistým kontem a vytvořil tlak na druhý AC Milán.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele