21. kolo
06.02.2021 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Panděv dvěma góly sestřelil Neapol a Janov se pod Ballardinim dál lepší

Janovští Grifoni si pod Davidem Ballardinim připsali další úspěch. Ve večerním utkání doma porazili favorizovanou Neapol dvěma góly veterána Gorana Panděva a potvrdili, že se jim v posledním době daří. Naopak pro Neapol je porážka velkou fackou a ztrátou v boji o Ligu mistrů.

Neapol usiluje o umístění v první čtyřce, ale po porážce v Janově se bude muset hodně zamyslet. Pro Gattusův tým bylo od začátku všechno špatně a dva zásahy, kterému zasadil nestárnoucí Makedonec se ukázaly být rozhodující.

Partenopei měli od začátku zápasu obrovskou převahu, jenomže ta byla úplně zbytečná. V 11. minutě sehráli domácí rychlou akci a po přihrávce Badelje nekompromisně skóroval Goran Panděv. Těžko s tím mohl Ospina něco dělat. Neapol byla blízko vyrovnání ve 24. minutě, ale hlavičkujícímu Petagnovi se postavilo do cesty břevno a hned o dvě minuty později přišla druhá pohroma. Goran Panděv dostal tentokrát přihrávku od Zajce, znovu byl v šestnáctce nehlídán a i ve své druhé šanci si počínal chladnokrevně - 2:0.

Gattuso musel na lavičce hostí zuřet. Neapol sice ve zbytku poločasu sešlápla plyn, ale výsledkem byly jen neproměněné gólovky. Koncovku Elmase lapil Perin stejně jako ránu Zielińskiho.

Janov se ve druhém poločase koncentroval na defenzivu a nutno podotknout, že Neapoli to dělalo velké starosti. Prakticky až do 71. minuty nemusel Perin nic zásadního řešit, až Demmeho střelu z dálky vyrazil na rohový kop. Neapol ve svém snažení vytrvávala a odměnou bylo snížení deset minut před koncem. Nepřehlednou situaci v domácí šestnáctce ukončil razantní střelou Matteo Politano. Grifony čekal v závěru neapolský nápor.

Neapol se v závěru usadila na polovině Janova a v nastavení dokonce sahala po vyrovnání. Elmas v čisté ložence zakončoval hodně nepřesně a to znamenal konec nadějí. Janov porazil Neapol 2:1 a léčba pod Ballardinim zdařile pokračuje.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neapol-1,5 aktuální kurz 2,96. Přesně o jeden gol 3,75. Book umí , přesvědčuje mě o tom každý den.

Reagovat
Etika

těžké pro Neapol, tip 10

Reagovat
smazaný uživatel

2 prohry favorita z 10 zápasu se dají tolerovat. Jen tak dále pánové bookmakeři.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele