4. kolo
17.10.2020 18:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Zlatan Ibrahimovič (© AFP)

AC Milán oplatil Interu porážku a vede Serii A, rozhodl Ibrahimović

Milán se tentokrát zbarví do červenočerné. Zlatan Ibrahimovič v prvním poločase vstřelil dva góly a stal se ústřední postavou ostře sledovaného městského derby. Inter nezachytil začátek zápasu a i když ještě do poločasu snížil gólem Lukakua, vyrovnat nedokázal.

Prázdné San Siro, ale velmi dobrý fotbal. Inter a AC se do sebe pustili v tradiční bitvě o Milán, které se přezdívá Derby della Madonnina.

V úvodu měli navrch Rossoneri a patřičně toho dokázali využít. Po deseti minutách si Ibrahimović zkušeně pokryl balón před Kolarovem, ten lehce ťukl do jeho kotníků a Švéd se ocitl na zemi. Hlavní arbitr vyhodnotil zákrok jako penaltový a Milán měl obrovskou příležitost jít do vedení. Sám Ibrahimović se postavil k penaltě a Handanović jeho střelu vyrazil, bohužel pro Inter zpátky k útočníkovi AC, který na druhý pokus rozvlnil síť.

Inter chtěl okamžitě odpovědět, ale Milán mu to znemožnil a o tři minuty později přidal druhý gól. Rychlou akci zakončil Leao naprosto přesným centrem na Ibrahimoviće a nestárnoucí kanonýr přidal druhý zásah. Inter tuhle situaci dobře znal z loňské sezony, kdy s rivalem také prohrával o dva góly, ale výsledek dokázal otočit.

Conteho svěřenci na nic nečekali a sešlápli plyn. Výsledkem byl zvýšený tlak a kontaktní branka. Perišić se dostal na levé straně k centru, Donnarumma špatně vyhodnotil situaci a balón jen vyrazil k nohám Lukakua, pro kterého nebyl problém trefit prázdnou branku. Inter samozřejmě ožil a dál si vytvářel nebezpečné situace. Barella i Lautaro stříleli z dobré pozice do středu branky a těsně před koncem poločasu zazdil obrovskou šanci hlavičkující Lukaku.

AC drželo poločasové vedení, moc dobře ale vědělo, že nesmí polevit. Leao slibně rozběhnutý brejk vzal na sebe a zamířil těsně vedle. Na druhé straně zase selhal Hakimi, jemuž naservíroval dokonalý centr Hakimi. Střelecky to znovu zkoušel i Barella a tuto příležitost AC také přežilo. Už v prvním poločase se hrálo tvrdě a ve druhém dějství se nic nezměnilo. V 72. minutě mohli Rossoneri dost možná rozhodnout. Krunić dostal přihrávku přesně do prostoru kam potřeboval, ovšem zakončení se mu vůbec nepovedlo a balón netrefil branku. Přitom v podobných situacích se útočníci nemýlí.

Milán to mohlo vyjít draho. Inter následně rozjel akci, při které Donnarumma vyběhl proti Lukakuovi a dával jasně najevo, že nechce kontakt, přesto Lukaku spadl a sudí foukl do píšťalky. Celou situaci ale rozklíčil VAR, který odhalil Belgičanův ofsajd. Zdali šlo nebo nešlo o faul tak bylo relevantní. AC si výrazně oddechlo. Ještě ale nebyl konec a i když začal čas Interu rychle ubíhat, v závěru měl dobré možnosti. Pro obranu Milána byl nebezpečný především neodstavitelný Lukaku. V nastaveném čase zakončoval z malého vápna patou, ale Donnarumma poslední šanci zápasu zpacifikoval.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (8)

Přidat komentář
Morgue

Tak pokud vím, tak by se melo hrat v 18:00..

Reagovat
smazaný uživatel

5:3 Forza Inter

Reagovat
Morgue

Tak vysokou prohru neocekavam.. spise to vidim na vyhru AC 2:1

Reagovat
Morgue

Výherní čísla ve sportce jsou: 2,11,12,15,24,34,38,40,84,96

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Conte ven!!!

Reagovat
smazaný uživatel

AC navázalo na konec předchozí sezóny, Ibra bude hrát do 45

Reagovat
smazaný uživatel

Proč Conte ven? Včera nestálo fotbalové štěstí při Interu, šancí měli dost, aby vyhráli, vyhrajeme příště, gratuluji AC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele