28. kolo
21.03.2021 12:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Ruslan Malinovskyj (© AFP)

Atalanta se přibližuje druhému místu, ve Veroně vyhrála o dva góly

Atalanta dala rychle zapomenout na vyřazení z Ligy mistrů od Realu Madrid a ve Veroně vyhrála důležitý zápas o dva góly. Ty padly už během prvního poločasu a postaraly se o ně Ruslan Malinovskyj a Duván Zapata.

Atalantu čekalo ve Veroně těžké utkání. Hellasu se letos daří a po posledních dvou porážkách chtěl zabrat a stabilizovat svojí pozici v první polovině tabulky.

Na hostech nebyla únava ze středečního zápasu nijak znát a ve Veroně měli první velkou šanci ve 24. minutě, ale Romerova hlavička Silvestriho nepřekvapila. Gólem neskončil ani nebezpečný přímák Ruslana Malinovskyho, který prolétl nad. Orobici se dočkali až ve 32. minutě, kdy došlo k penaltové situaci. Sudí odpískali Dimarcovu ruku v pokutovém území a nařízenou penaltu proměnil Malinovskyj. Z Atalanty to spadlo a dál jí bylo plné hřiště. Duván Zapata poslal v další šanci balón do tyčky a tři minuty před přestávkou vedla Atalanta už o dva góly. Zapata předvedl svojí rychlost, doběhl balón a střelou k tyči překonal brankáře Silvestriho.

Hellasu tentokrát chyběl na lavičce trenér Ivan Jurić a jeho asistent Paro se rozhodl pro trojí střídání. S ofenzívou to ale moc nehnulo. Naopak po Romerově zásahu už to vypadalo na třetí gól, kdyby nebyla pískána hra rukou. Domácí měli v prvním poločase jen jednu šanci a tu nevyužili. Atalanta si náskok bez problému hlídala a navíc měla několik možností skóre navýšit. Ani Silvestri už neinkasoval a tak se stav 2:0 pro hosty do závěrečného hvizdu nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele