1. kolo
19.09.2020 20:45 CET
3 : 0
kontumace

Reportáž

Hellas podal nebojácný výkon a dělí si s AS body

Hellas Verona s AS Řím si nakonec jen dělí body. Šance byly k vidění na obou stranách, leč gólu se fanoušci nedočkali ani jednoho.

Ve Veroně se utkaly dva týmy, které prochází poměrně razantní obměnou a které jsou poměrně zásadně nekompletní. Oba trenéři si na to stěžovali v průběhu předzápasové konference, ale oba s tím museli něco dělat. Domácí trenér Ivan Jurić využil ofenzivní trojku ve složení Danzi, Tupta a Di Carmine, zatímco Římané vsadili poměrně překvapivě na Pedra, Pellegriniho a Mchitarjana v roli falešné devítky.

Že by se jeden z týmů mohl přetrhnout, aby dodal divákům opravdu ofenzivní a luxusní podívanou, to se rozhodně říct nedalo. První minuty naopak plynuly hodně pomalu a bez větších akcí na obou stranách. Římané sice drželi míč na svých kopačkách v mnohem větším časovém úseku, leč nebylo jim to nic platné. Buď jejich akci přerušil brankář Silvestri, nebo místo něj zasáhl jeden z jeho obránců, zpravidla Günter.

Hellas se každopádně nespoléhal jen na bránění. Portugalský veterán Miguel Veloso vyslal po odrazu míče od hlavy beka tvrdou střelu z pravé strany, ta však zapadla vedle vzdálenější tyče. Špatně obsazený Henrik Mchitarjan sice zůstal po další akci AS osamocen, jenže svou ránu namířil jen do brankáře Silvestriho. Dost práce měl i brankář Mirante, který musel o pár minut později likvidovat vlastně stoprocentní šanci Verony.

Deset minut před koncem se ozvalo velké jméno evropské kopané, Pedro. Španělského veterána našel chytrou nahrávkou Spinazzola, jenže Pedro z první pálil těsně vedle tyče. Dvě velké šance na obou stranách se urodily až v závěru poločasu. Nejprve Adrien Tamèze těžkopádně procpal míč do vápna a balon se k němu po zpětné nahrávce dostal zpět. Jenže někdejší hráč Atalanty pálil mimo!

Mrzet ho to mohlo ve třetí nastavené minutě. To se totiž k míči dostal hostující obránce Leonardo Spinazzola a po kličce ve vápně pálil těsně vedle tyče. Druhá půle už se odbývala v o poznání pomalejším tempu. Římané sice byly jasným favoritem, leč branku se jim dát nepovedlo.

Zkušený bek Davide Faraoni měl na noze první gól deset minut po změně stran, když si obhodil beka na pravé straně. Antonio Mirante sice vyběhl, ale domácí fotbalista si až moc předkopl balón kolem brankáře a z úhlu pálil mimo.

Patnáct minut před koncem utkání se balon dostal k Lorenzu Pellegrinimu, který si balon posunul a pravačku a střelou po zemi pořádně protáhl brankáře Silvestriho. V nastaveném čase se ještě málem prosadil bek Dimarco, který pálil jen do tyče!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
scr

0:2 Dzeko a Miki

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele