16. kolo
06.01.2021 15:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Borja Mayoral (© AFP)

Vlci díky dvěma brankám Mayorala vyzráli na Crotone

Římané si v Crotone poradili i bez Edina Džeka, kterého výtečně zastoupil Španěl Borja Mayoral. Dnes dal dvě branky a výrazně pomohl Vlkům k vítězství nad Crotone, byť hosté neudrželi čisté konto.

Trenér Fonseca nakonec do Crotone dorazil, byť ještě včera měl pozitivní test na koronavir. Ten mu ale o pár hodin později vyšel negativní, takže dnes zaujal svou roli kouče. Musel si poradit bez Džeka a příležitost dal kromě Mayorala také Carlesi Pérezovi nebo Cristantemu. Crotone ještě nikdy AS Řím neporazilo a ani mu nedalo branku.

A ani dnes mu nebylo přáno, protože giallorossi od prvních minut jasně ukazovali, že si i bez Džeka s Pellegrinim přijeli pro tři body. Od začátku napadali soupeřovu rozehrávku, což Crotone viditelně znervóznělo. První branka na sebe navíc nenechala dlouho čekat. Brankár Cordaz přišel o čisté konto už po devíti minutách. Henrik Mchitarjan, asi největší ofenzivní zbraň AS, dostal krásný pas do vápna, našel před bránou Borju Mayorala a ten už měl úlohu snadnou.

Španělský útočník umí i těžší situace, což dokázal o pár minut později. Bryan Cristante vybojoval míč na polovině soupeře, předložil jej Mayoralovi a někdejší hráč Realu nebo Levante nádhernou ranou zpoza vápna překonal Cordaze ještě jednou.

Hostující brankář Pau López se naopak stále více převtěloval do kůže neplatícího diváka, který z pohodlí první řady vidí celý zápas, aniž by do něj nějak zasahoval. Když už se Crotone vydalo do útoku, většinou taženého Messiasem nebo Simym, skvěle zapracovala hostující obrana, takže López vlastně neměl co dělat. Naopak sledoval, jak si další trefu připisuje i Mchitarjan. Po sprintu Karsdorpa se k míči natlačil Mayoral a nechal se faulovat Golemićem a i když Cordaz vystihl směr, ránu Mchitarjana nezastavil - 3:0.

No asi si dovedete představit, že hráčům Crotone se na hřiště zas tak moc nechtělo. A dlouho jim trvalo, než se vůbec dostali do větší šance. Dvacet minut před koncem utkání zakončoval Simeon Nwankwo, jenže jeho hlavičku López bravurně vyrazil. Španělský brankář sice čisté konto neudržel, když se po rohovém kopu prosadil Vladimir Golemić, ale hostům to zas tak moc vadit nemuselo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
Houfi

1:4

Reagovat
Largo

1:3 Džeko, Veretout, Smalling

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele