35. kolo
09.05.2021 15:00 CET
1 : 3
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

João Pedro (© AFP)

Cagliari vyhrálo v Beneventu přímý souboj o záchranu

Udržení nejvyšší soutěže se pro sardinské Cagliari výrazně přiblížilo. Ostrované totiž vezou z Beneventa důležitou výhru 3:1, která zároveň znamená, že mezi oběma celky je tři kola před koncem soutěže už čtyřbodový rozdíl. Naopak naděje Čarodějnic na záchranu strmě poklesly.

Na stadionu Cira Vigorita se hrálo o všechno. Benevento i Cagliari balancují na hraně záchrany a sestupu a po dnešním zápase je více jasno. Cagliari svému soupeři uteklo na rozdíl čtyř bodů a dohnat manko bude už velmi obtížné.

Čarodějky nevstoupily do zápasu ani trochu dobře a stačila minuta hry, aby se svým soupeřem prohrávaly. Babis Lykogiannis se z dobrých třiceti metrů opřel z voleje do balónu a nádhernou ranou nedal Montipovi šanci. Rychlá branka hosty okamžitě nabudila a další šance na sebe nenechala dlouho čekat. Joao Pedro hlavičkoval z dobré pozice těsně nad. Benevento muselo přidat a v 17. minutě se dokonce dočkalo vyrovnání. Lapadula si už ve vápně převzal přihrávku a před Cragnem šikovně umístil balón do sítě - 1:1. Následně měli domácí více ze hry, čehož mohl využít k obratu Caprari, ale Cragno ho z úhlu vychytal. A nezůstalo jen u této šance, Beneventa bylo na jednou plné hřiště a hosté mohli děkovat brankáři Cragnovi, který pro ně udržel poločasový stav 1:1.

To bylo klíčové, protože po hodině hry Cagliari zase odskočilo na rozdíl jednoho gólu. Leonardo Pavoletti se po Nandezově centru vyšrouboval do vzduchu a nekompromisní hlavičkou přiblížil Sardiňanům záchranu. Pro Čarodějky to bylo frustrující, protože nebyly horším týmem.

Velké emoce přinesl také okamžik před koncem utkání, po kterém chtěli domácí pokutový kop. Sudí si šel pád Violy v šestnáctce prohlédnout a nakonec svůj původní verdikt odvolal. V závěru Benevento tlačilo, ale mužem utkání se stal vynikající Cragno. Ve třetí minutě nastavení vstřelili hosté pojistku na 3:1 a tím bylo definitivně vymalováno. Rychlý kontr tažený Nandezem zakončil do odkryté branky Pedro.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Remízka v Neapoli a následně prohra v Beneventu?? Tolik štěstí nemužou mít určité pochybné společnosti.

Reagovat
dominicc

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele