27. kolo
13.03.2021 18:00 CET
1 : 4
(0:3)
Stadión:
 

Reportáž

Dušan Vlahović (© AFP)

Vlahovićův dokonalý večer. Proti Beneventu si připsal hattrick

Trenér Cesare Prandelli při svém nástupu do funkce řekl, že nepotřebuje nového hrotového hráče, protože Dušan Vlahović má obrovský potenciál. Dnes to jeho svěřenec opět dokázal, když se hattrickem podílel na zkáze Beneventa.

Veškeré plány domácího Beneventa na čisté konto vzaly za své velmi brzy. Už v osmé minutě totiž brankář Montipò lovil míč ze své sítě poprvé. A ne naposledy. Ještě krátce před tím ošetřovaný Ribéry vnikl do vápna, posunul míč Eyssericovi a ten našel na penaltě Dušana Vlahoviće. Urostlý Srb na nic nečekal a pohotovou ranou otevřel skóre.

Benevento rychle prohrávalo, ale nebyla to jediná pohroma. Samo se v útočné fázi dost často ztrácelo a jindy jednoduchá hra na posledních dvaceti metrech dnes vázla. Naopak, ve 26. minutě se ke slovu znovu dostal Dušan Vlahović. Po rohovém kopu hlavičkoval obránce Quarta ještě do Montipa, ale dorážka Vlahoviće už skončila v sítě - 2:0.

Stejným způsobem se snažil odpovědět další talentovaný snajpr, ve službách "Čarodějek" hrající, Adolfo Gaich. Jenže jeho patičku brankář Drągowski vyrazil na rohový kop. A útrpný první poločas z hlediska domácího celku pokračoval. V první minutě nastavení totiž polský gólman rozehrál dlouhým nákopem, který si i přes dotírajícího Glika Vlahović pokryl. A poté drze překvapil Montipa krásnou ranou z pětadvaceti metrů, která zaplula přímo k tyči!

Benevento na Vlahovićův pohyb a dravost absolutně nedokázalo reagovat a do hry se podíval i Roberto Insigne, aby aspoň trochu napravil hrůzný výsledek. Deset minut po změně stran se Beneventu povedlo aspoň korigovat na 1:3, když sérii rohových kopů poslal do sítě hlavičkující záložník Artur Ioniţă a snížil.

Jenže ani to nebyl konec. Hyperaktivní zápas pokračoval. Caprariho ale vychytal perfektně zasahující muž s dlouhým vousem, Gaich zase pálil těsně vedle. Fiorentina naopak v 75. minutě dokonale využila hrubé chyby domácích. Ribéry vybojoval míč na chybujícím Foulonovi a předložil jej do ulice na nabíhajícího Valentina Eysserica. Ten zakončil skvělou akci elegantním lobem a Montipò kapituloval počtvrté.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele